Κόσμος

Κορονοϊός – Κύπρος: Σκληρές εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων ενόψει των εορτών

Σκληρές εισηγήσεις για να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός από τους ειδικούς στην Κύπρο καθώς προβληματίζει η νέα έξαρση της πανδημίας όχι μόνο στο νησί αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη..

Μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ μετά τη σύσκεψη, ο υπουργός Υγείας κ. Χατζηπαντέλας, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της ΣΕΕ για τις εισηγήσεις που υπέβαλαν, ανέφερε ότι αυτές έχουν καταγραφεί και θα τεθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις την ερχόμενη Τετάρτη.

Οι εισηγήσεις αυτές, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, είναι:

– Χρήση μάσκας στους μαθητές δημοτικών σχολείων.

– Διενέργεια rapid test στους μαθητές των δημοτικών σχολείων μια φορά την εβδομάδα.

– Απαγόρευση διεξαγωγής κοινωνικών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται ενόψει Χριστουγέννων, περιλαμβανομένων και των σχολικών χριστουγεννιάτικων εορτών, των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που προγραμματίζονται σε Δήμους, κτλ.

– Διενέργεια self-test σε εμβολιασμένα άτομα. Η εισήγηση που έχει γίνει είναι να δίνονται δωρεάν στους εμβολιασμένους και σε περίπτωση που κάποιο τεστ είναι θετικό θα ενημερώνεται ο Προσωπικός Ιατρός και θα παραπέμπεται σε μοριακή εξέταση για επιβεβαίωση του αποτελέσματος.

– Κατάργηση SafePass για όσα άτομα δεν λάβουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου μετά την πάροδο εφτά μηνών από την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού.

– Χρονικό περιθώριο τριών εβδομάδων για εμβολιασμό των ατόμων που δεν έχουν λάβει καμία δόση εμβολίου και εφαρμογή και με την πάροδο των τριών εβδομάδων εφαρμογή περιορισμών σε συγκεκριμένους χώρους για τα μη εμβολιασμένα άτομα.

– Διενέργεια rapid test σε όλο τον πληθυσμό σε περιοχές όπου εντοπίζονται αλυσίδες κρουσμάτων, ανεξαρτήτως του εμβολιαστικού ιστορικού.

– Τηλεργασία σε ποσοστό που θα καθοριστεί.

Όπως επεσήμανε ο κ. Χατζηπαντέλας, «δεν έχει κλειδώσει τίποτα». Το Υπουργικό Συμβούλιο θα αποφασίσει την Τετάρτη μετά από ενημέρωση της οποίας θα τύχει από τον υπουργό Υγείας. Με τη σειρά του, ο επικεφαλής της ΣΕΕ δρ Κωνσταντίνος Τσιούτης ανέφερε ότι στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων και συζητήθηκαν οι εισηγήσεις όλων των μελών της ΣΕΕ. Θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα προς τους πολίτες, ο κ. Τσιούτης εξήγησε πως «ανεξαρτήτως του τι θα αποφασιστεί την Τετάρτη, πρέπει να καταλάβουμε ότι μπαίνουμε σε μια περίοδο, μπροστά μας έχουμε μια αρκετά δύσκολη περίοδο με αύξηση και των καθημερινών μεταδόσεων και των νοσηλειών.

Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε τους τρόπους για να προστατευθούμε, έχουμε όλοι εμπειρία και γνώση, πρέπει όλοι να κάνουμε κάποιες υποχωρήσεις στην καθημερινότητά μας για να είμαστε ασφαλείς». Υπογράμμισε ακόμα πως ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων αυξάνεται το ρίσκο να εκτεθούμε στον ιό και κάλεσε όλους να «θυμηθούμε αυτά που πρέπει να κάνουμε για να προλάβουμε περαιτέρω επιδείνωση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακελειό στις ΗΠΑ: Δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Brown - Το βίντεο που εξετάζουν οι αρχές
Αστυνομικοί και πράκτορες του FBI χτενίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή την πανεπιστημιούπολη, αναζητώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας για να φθάσουν στα ίχνη του δράστη
Πυροβολισμοί στο πανεπιστήμιο του Μπράουν
Τρεις νεκροί Αμερικανοί από επίθεση του ISIS στη Συρία - «Θα ανταποδώσουμε» απαντά ο Ντόναλντ Τραμπ
«Αν στοχεύετε Αμερικανούς οπουδήποτε στον κόσμο, θα περάσετε το υπόλοιπο της σύντομης ζωής σας γνωρίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα σας κυνηγήσουν, θα σας βρουν και θα σας σκοτώσουν χωρίς έλεος» λέει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας
Ντόναλντ Τραμπ
Βίντεο η στιγμή που σκοτώνεται ο «αρχιτέκτονας των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου» στο Ισραήλ - Παραβίαση της εκεχειρίας καταγγέλλει η Χαμάς
Στο βίντεο, φαίνονται τρία οχήματα να κινούνται το ένα πίσω από το άλλο σε δρόμο της Γάζας και ξαφνικά το τελευταίο, ένα αυτοκίνητο, ανατινάσσεται από αεροπορικό χτύπημα του IDF
Παλαιστίνιοι περνούν με το αυτοκίνητό τους δίπλα από ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο μετά από ισραηλινή επίθεση στην πόλη της Γάζας
7