Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός – lockdown 0-1: Χαμηλό 7 εβδομάδων στη Βικτόρια

Κορονοϊός – lockdown 0-1: Χαμηλό 7 εβδομάδων στη Βικτόρια

Τον χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού εδώ και σχεδόν δυο μήνες κατέγραψε χθες (23.08.2020) η Βικτόρια, η πολιτεία με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στην Αυστραλία.

Οι αρχές στη Βικτόρια ανακοίνωσαν ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 116 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 (κορονοϊός), αριθμός που είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων επτά εβδομάδων.

Η εξέλιξη αυξάνει τις ελπίδες πως το λεγόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού μπορεί να υποχωρεί.

Πριν από μερικές εβδομάδες είχαν καταγραφεί πάνω από 700 κρούσματα μέσα σε μία ημέρα.

Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι άλλοι 15 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο.

Τον περασμένο μήνα καταγράφηκε έξαρση της εξάπλωσης στη Μελβούρνη – την πρωτεύουσα της Βικτόριας και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας – αλλά το lockdown που επιβλήθηκε είχε καθοριστικό ρόλο στην αποκλιμάκωση της κρίσης.

Όμως τα περιοριστικά μέτρα, μολονότι αποτρέπουν την εξάπλωση της πανδημίας, έχουν καταστροφικό αντίκτυπο στην οικονομία της πολιτείας. Το πραγματικό ποσοστό της ανεργίας ενδέχεται να ξεπεράσει το 13% στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Αυστραλία, σύμφωνα με κυβερνητικές εκτιμήσεις.

Σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων στη Μελβούρνη, υπολόγισε χθες Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών Τζος Φράιντενμπεργκ.

Συνολικά, η Αυστραλία των 25 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 502 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου σχεδόν 25.000 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Θεωρείται ότι κατάφερε να αποφύγει πολύ βαρύτερο απολογισμό, όπως εκείνους σε άλλες οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες, χάρη στα αυστηρά μέτρα που επιβλήθηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις