Κόσμος

Κορονοϊός – Λονδίνο: Ματαιώνεται για δεύτερη χρονιά η γιορτή των πυροτεχνημάτων για το Νέο Έτος

Βαρύ είναι το πόρισμα για τις ευθύνες της βρετανικής πολιτικής ηγεσίας κατά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, με τους συντάκτες του να κάνουν λόγο για «μια από τις χειρότερες αποτυχίες του τομέα της δημόσιας υγείας στη Βρετανία».

Ίσως και υπό αυτό το πρίσμα ο Δήμος του Λονδίνου ανακοίνωσε σήμερα πως η παραδοσιακή γιορτή των πυροτεχνημάτων για το Νέο Έτος στο Λονδίνο, που οργανώνεται στις όχθες του Τάμεση, δεν θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά εξαιτίας της πανδημίας.

«Εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκαλεί η πανδημία της Covid-19, η διάσημη εκδήλωση του Νέου Έτους δεν θα πραγματοποιηθεί αυτήν την χρονιά στις όχθες του Τάμεση», δήλωσε εκπρόσωπος του δημάρχου του Λονδίνου Σαντίκ Καν.

Η πόλη εξετάζει ορισμένες «ενδιαφέρουσες» εναλλακτικές για την αντικατάσταση της εκδήλωσης, εξήγησε, υποσχόμενος ότι «το Λονδίνο θα υποδεχθεί το Νέο Έτος με θεαματικό τρόπο».

Πριν από την πανδημία, το Λονδίνο οργάνωνε κάθε χρόνο την εντυπωσιακή γιορτή των πυροτεχνημάτων προσελκύοντας τεράστιο πλήθος γύρω από το London Eye στην νότια όχθη του Τάμεση.

Η εκδήλωση ματαιώθηκε πέρυσι εξαιτίας της πανδημίας. Σύμφωνα με την Sun, το Λονδίνο θα γιορτάσει το Νέο Έτος τα μεσάνυκτα στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκηνές χάους σε πτήση της Ryanair στην Ισπανία: Επιβάτες πήδηξαν στο κενό και τραυματίστηκαν έπειτα από λάθος συναγερμό για φωτιά
Όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφορούν στα social media, κάποιοι από τους επιβάτες εγκατέλειψαν το αεροσκάφος από το δεξιό φτερό, με αποτέλεσμα πέφτοντας στο έδαφος να τραυματιστούν
Πανικός σε πτήση της Ryanair στην Ισπανία
Η Ιαπωνία προετοιμάζεται για νέους σεισμούς – Το «προφητικό» manga και οι εκκλήσεις των αρχών στους πολίτες να μην πιστεύουν σε κόμικ
Ένα manga του 1999 «προβλέπει» ισχυρό μεγα - σεισμό τον Ιούλιο, προκαλώντας ανησυχία τόσο στην Ιαπωνία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, που αποφεύγει να επισκεφτεί για διακοπές τη χώρα
Σεισμός στην Ιαπωνία
Κραυγή αγωνίας για αγνοούμενες ανήλικες κατασκηνώτριες από τις πλημμύρες στο Τέξας - «Βγαίναμε κολυμπώντας από τα παράθυρα»
Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης είχε διασώσει ή απομακρύνει 237 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 167, ανάμεσά τους και δεκάδες παιδιά - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ανήλικων κατασκηνωτών
Ένα drone δείχνει οχήματα βυθισμένα στα νερά μετά από καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες κατά μήκος του ποταμού Guadalupe