Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός: «Μας περιμένουν μέρες κόλασης» προειδοποιεί ο Τσέχος πρωθυπουργός

Κορονοϊός: «Μας περιμένουν μέρες κόλασης» προειδοποιεί ο Τσέχος πρωθυπουργός

Δύσκολα τα πράγματα με τον κορονοϊό και στην Τσεχία. Η προειδοποίηση του Τσέχου πρωθυπουργού, Αντρέι Μπάμπις ήταν δραματική και… σαφέστατη.

Η Τσεχία θα χρειαστεί να αυστηροποιήσει τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού προκειμένου να αποτρέψει μια «καταστροφή» στα νοσοκομεία τις επόμενες εβδομάδες, διεμήνυσε ο Αντρέι Μπάμπις.

«Μας περιμένουν μέρες κόλασης», δήλωσε ο Μπάμπις σε συνέντευξη Τύπου.

“Δύσκολα” και στην Ουγγαρία

Την ίδια ώρα, η Ουγγαρία δεν μπορεί να προχωρήσει ακόμα σε χαλάρωση του μερικού lockdown καθώς το τρίτο κύμα μολύνσεων έχει οδηγήσει τον αριθμό των νέων κρουσμάτων σε αύξηση και μόνο ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού έχει λάβει έως τώρα εμβόλιο κατά της COVID-19, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βίκτορ Όρμπαν.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του στο Facebook, ο Ορμπάν κάλεσε επίσης τους Ούγγρους να εμβολιαστούν έναντι της COVID-19.

Η Ουγγαρία έγινε σήμερα (24.02.2021) η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκινά τον εμβολιασμό των πολιτών της με το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm, ύστερα από αντίστοιχη κίνηση με το ρωσικό Sputnik V, για τα οποία δεν έχει δοθεί η έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών της ΕΕ.

Ο Όρμπαν προειδοποίησε ότι «ένα τρίτο κύμα απειλεί την Ουγγαρία».

Έως σήμερα, η Ουγγαρία έχει καταγράψει 410.129 κρούσματα με 14.552 θανάτους. Περίπου 471.000 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί, αριθμός που αντιστοιχεί σχεδόν στο 5% του πληθυσμού της χώρας, βάσει της καταμέτρησης της κυβέρνησης.

«Δεν μπορούμε ακόμα να μιλήσουμε για χαλάρωση (των περιορισμών)», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, προφανώς σε μια αναδίπλωση σε σχέση με το προσεκτικό χρονοδιάγραμμα που παρουσιάστηκε πριν από μερικές μέρες και το οποίο προέβλεπε αποφάσεις για χαλάρωση ακόμα και την επόμενη Δευτέρα, με στόχο το εκ νέου “άνοιγμα” της οικονομίας γύρω στο Πάσχα.

Οι περιορισμοί, που έχουν επιβληθεί από τον Νοέμβριο, περιλαμβάνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα, κλείσιμο των παμπ και των εστιατορίων και απαγόρευση των συναθροίσεων.

Η Ουγγαρία ελπίζει να έχει χορηγήσει το πρώτο εμβόλιο σε πάνω από 800.000 ανθρώπους μέσα σε μία εβδομάδα, όπως δήλωσε χθες κυβερνητικός αξιωματούχος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις