Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

Κορονοϊός: Μαζικά PCR τεστ στη Σανγκάη υπό το φόβο νέου lockdown – Συναγερμός και στο Πεκίνο

Κορονοϊός: Μαζικά PCR τεστ στη Σανγκάη υπό το φόβο νέου lockdown – Συναγερμός και στο Πεκίνο

Μαζικά διαγνωστικά PCR τεστ σχεδόν σε όλο τον πληθυσμό της Σανγκάης καθώς η Κίνα επιμένει στην πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων κορονοϊού. Στη Σανγκάη «αιτία» της αύξησης των κρουσμάτων είναι ένα κέντρο αισθητικής και στο Πεκίνο ένα γνωστό night club.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο οι αρχές στη Σανγκάη θα υποβάλουν σε PCR τεστ όλους τους κατοίκους σε 15 από τις 16 περιοχές. Σε πέντε εξ αυτών οι κάτοικοι απαγορεύεται να βγουν εκτός σπιτιού.

Μόλις 10 ημέρες μετά την άρση του δύο μηνών lockdown, οι αρχές στη Σανγκάη ανακοίνωσαν ότι χθες (10.06.2022) καταγράφηκαν 7 νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης με συμπτώματα, εκ των οποίων τα 6 σε περιοχές εκτός της ζώνης που βρίσκεται σε καραντίνα. Η πόλη κατέγραψε επίσης 9 κρούσματα τοπικής μετάδοσης χωρίς συμπτώματα, συγκριτικά με 6 μία ημέρα νωρίτερα.

Κλείνουν νυχτερινά κέντρα στο Πεκίνο

Παρά τις προσπάθειες της κινεζικής πολιτικής για μηδενικά κρούσματα COVID με στόχο να προστατευτούν οι ηλικιωμένοι και το υγειονομικό σύστημα και στο Πεκίνο καταγράφηκε κατακόρυφη αύξηση στα κρούσματα. Το Πεκίνο ανακοίνωσε 36 νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης με συμπτώματα, από 7 μία ημέρα νωρίτερα, και 25 νέες μολύνσεις χωρίς συμπτώματα, από μόλις 1 κρούσμα μία ημέρα νωρίτερα.

Οι περιορισμοί φαίνεται να γίνονται όλο και πιο αυστηροί στην κινεζική πρωτεύουσα, αφού τουλάχιστον δύο περιοχές-συμπεριλαμβανομένης της πολυπληθέστερης πόλης Τσαογιάνγκ- κλείνουν ορισμένους χώρους διασκέδασης ύστερα από έξαρση σε μια συνοικία γνωστή για τη νυχτερινή ζωή και την εμπορική της κίνηση.

Οι μολύνσεις και τα κρούσματα συνδέονται με γνωστό μπαρ της πόλης, αφού, όπως ανακοινώθηκε, τα 61 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν χθες στην πόλη είτε είχαν επισκεφθεί το συγκεκριμένο μπαρ είτε συνδέονται με αυτό. Έως τώρα έχουν αναφερθεί συνολικά 69 κρούσματα που συνδέονται με το μπαρ, τα οποία εντοπίστηκαν σε 14 από τις 16 περιοχές του Πεκίνου, προκαλώντας και πάλι ανησυχίες στην πόλη των 22 εκατ. κατοίκων.

Με την επανεμφάνιση της COVID, και το δημοφιλές θεματικό πάρκο Universal Beijing Resort αναθεώρησε αργά χθες τα σχέδιά του να επαναλειτουργήσει, ανακοινώνοντας ότι θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας. Τρεις από τους εργαζόμενούς του είχαν επισκεφθεί το συγκεκριμένο μπαρ, σύμφωνα με τις αρχές του Πεκίνου.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, το Πεκίνο προχώρησε σε χαλάρωση των περιορισμών για την COVID που επιβλήθηκαν για να αντιμετωπιστεί μια μεγάλη έξαρση που σημειώθηκε τον Απρίλιο.

Συνολικά, η ηπειρωτική Κίνα ανακοίνωσε 210 νέα κρούσματα κορονοϊού για τις 10 Ιουνίου, εκ των οποίων τα 79 εμφάνισαν συμπτώματα και τα 131 ασυμπτωματικά, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας. Μία ημέρα νωρίτερα είχαν καταγραφεί 151 νέα κρούσματα, από τα οποία τα 45 εμφάνισαν συμπτώματα και 106 ήταν ασυμπτωματικά.

Δεν έχουν καταγραφεί άλλοι θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών λόγω επιπλοκών της Covid στη χώρα να παραμένει στους 5.226. Μέχρι χθές, η ηπειρωτική Κίνα είχε επιβεβαιώσει 224.659 κρούσματα με συμπτώματα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις