Κόσμος

Κορονοϊός – Μετάλλαξη Όμικρον: 133 κρούσματα της παραλλαγής στη Γαλλία που σκληραίνει τα μέτρα για αφίξεις από Βρετανία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στον ρυθμό της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού και ενός πέμπτου κύματος της πανδημίας η Γαλλία. Η κυβέρνηση του Παρισιού πιθανόν να αυστηροποιήσει τους ισχύοντες κανονισμούς σχετικά με την είσοδο στη χώρα ταξιδιωτών από τη Βρετανία.

Πιο συγκεκριμένα, η Γαλλία μελετά το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των ελέγχων για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Βρετανία, όπου η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού δείχνει να εξαπλώνεται ραγδαία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Γκαμπριέλ Ατάλ την Τρίτη (14.12.2021).

«Αναφορικά με τη Βρετανία, ο ισχύων κανονισμός προβλέπει την επίδειξη αρνητικού τεστ για κορονοϊό που να έχει γίνει λιγότερο από 48 ώρες πριν προκειμένου να εισέλθει κάποιος στη Γαλλία», είπε ο υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

«Αλλά διαρκώς εξετάζουμε τρόπους για την αυστηροποίηση αυτού του πλαισίου, εργαζόμαστε πάνω σε αυτό τώρα και θα πρέπει, θεωρώ, να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Κορονοϊός – Μετάλλαξη Όμικρον: Καλπάζει και ανησυχεί

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχοντας μολυνθεί με την παραλλαγή Όμικρον, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον τη Δευτέρα (13.12.2021), σηματοδοτώντας έτσι τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο παγκοσμίως από τη νέα αυτή μετάλλαξη.

Σύμφωνα με τον Ατάλ, η Γαλλία βρίσκεται στην δίνη ενός πέμπτου κύματος της COVID, το οποίο έχει πυροδοτήσει κυρίως η παραλλαγή Δέλτα και επί του παρόντος έχει καταγράψει 133 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Όμικρον, της μετάλλαξης που για πρώτη φορά ταυτοποιήθηκε στη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα και το Χονγκ Κονγκ στο τέλος Νοεμβρίου.

Παρά την απειλή αυτής της παραλλαγής, ο Ατάλ είπε ότι για την ώρα η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να λάβει νέα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας και πρόσθεσε ότι η επιταχυνόμενη εμβολιαστική εκστρατεία κατά του κορονοϊού με την αναμνηστική δόση έχει κομβική σημασία για την κυβερνητική στρατηγική.

«Σχετικά με τους κανόνες στη Γαλλία, δεν υπάρχουν σχέδια να τους αλλάξουμε (…) το κλειδί είναι να επιδιώκουμε την εμβολιαστική εκστρατεία με την ενισχυτική δόση», είπε ο Ατάλ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ωστόσο παρακολουθεί διαρκώς την κατάσταση.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων με COVID-19 ανέρχεται σε 14.527 και τώρα βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του από τις 5 Ιουνίου.

Τη Δευτέρα (13.12.2021), η Γαλλία ανέφερε ότι άλλοι 231 άνθρωποι πέθαναν από COVID το τελευταίο 24ωρο, ενώ ο αριθμός των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ με την νόσο έχει αυξηθεί κατά 150 και ανέρχεται σε 2.752.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το γιγάντιο πάντα του Πεκίνου, ο Μενγκ Λαν, εγκαινίασε το νέο του σπίτι τρώγοντας «αραχτός» το αγαπημένο του μπαμπού
Το νέο συγκρότημα του Ζωολογικού Κήπου του Πεκίνου εκτείνεται σε 13.000 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει τέσσερις εσωτερικούς εκθεσιακούς χώρους, πέντε χώρους φιλοξενίας και πέντε υπαίθριους χώρους άσκησης
O Μενγκ Λαν
Η δραματική φυγάδευση της Μάλια Ομπάμα από τη Νίκαια της Γαλλίας μετά την τρομοκρατική επίθεση: «Φεύγουμε σε 30 λεπτά»
Στις 14 Ιουλίου 2016, Τυνήσιος ισλαμιστής έριξε φορτηγό πάνω στο πλήθος που παρακολουθούσε τους εορτασμούς για την Ημέρα της Βαστίλης σκοτώνοντας 86 ανθρώπους
Η Μάλια Ομπάμα με τους γονείς της Μπαράκ και Μισέλ
Λίντσι Γκράχαμ: Το ταξίδι στο Κίεβο και οι θεωρίες συνωμοσίας για «εξελιγμένη δολοφονία» από τη Ρωσία
Ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής πέθανε σε ηλικία 71 ετών - Υπήρξε ένας από τους πιο ένθερμους πολέμιους της Ρωσίας - «Πιστεύω ότι το FBI σπαταλά τον χρόνο του» είπε ο Τραμπ
Λίντσεϊ Γκράχαμ
Απειλές Τραμπ για πλήγματα σε εργοστάσια και γέφυρες στο Ιράν: Κρίσιμη συνεδρίαση για μεγάλη επίθεση
«Την επόμενη εβδομάδα θα πάρουν σειρά οι ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί» και τη μεθεπόμενη θα «πάρουν σειρά οι γέφυρες» αν οι Ιρανοί «δεν καθίσουν στο τραπέζι να διαπραγματευτούν», είπε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο Fox News
Ντόναλντ Τραμπ 5
Με Αλτσχάιμερ διαγνώστηκε ο ηρωικός πιλότος που προσυδάτωσε το αεροπλάνο στον ποταμό Χάντσον και έσωσε 155 ζωές
Η πτήση 1549 της US Airways προσυδατώθηκε στον ποταμό Χάντσον στις 15 Ιανουαρίου 2009, αφού και οι δύο κινητήρες της έπαυσαν να λειτουργούν λόγω σύγκρουσης με ένα σμήνος χηνών
Sully' Sullenberger