Κόσμος

Κορονοϊός: Νέα αυστηρότερα μέτρα στο Βέλγιο – Αύξηση 70% στα κρούσματα

«Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: Να αποφύγουμε ακόμη ένα ολοκληρωτικό lockdown» στο Βέλγιο ανέφερε η πρωθυπουργός της χώρας.

Το Βέλγιο ανακοίνωσε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Συγκεκριμένα από τις 29 Ιουλίου και τουλάχιστον για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, οι κοινωνικές συναναστροφές περιορίζονται στα πέντε άτομα, ενώ δεν συμπεριλαμβάνονται τα παιδιά κάτω των 12 ετών. Μέχρι τώρα επιτρεπόταν η συναναστροφή με 15 ανθρώπους.

Επίσης σε εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε εξωτερικούς χώρους επιτρέπονται στο εξής μέχρι 200 άνθρωποι και 100 για κλειστές αίθουσες. Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η Σοφί Βιλμές, ο καθένας πρέπει να πηγαίνει για ψώνια μόνος, εκτός εάν πρόκειται για ανθρώπους που έχουν ανάγκη βοήθειας ή για παιδιά που συνοδεύουν ενηλίκους. Όσον αφορά στη διάρκεια που μπορεί να μείνει κάποιος στα καταστήματα, ανέρχεται στα 30 λεπτά.

Η κ. Βιλμές υπογράμμισε επίσης ότι συνιστάται η τηλεργασία όπου αυτό είναι εφικτό.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας που συνεδρίασε σήμερα αποφάσισε τη λήψη αυστηρότερων μέτρων εξαιτίας της ανόδου των θετικών στην covid περιπτώσεων το τελευταίο διάστημα.

Στο Βέλγιο, ο αριθμός των κρουσμάτων σημείωσε άνοδο 71% κατά την εβδομάδα από 17 έως 23 Ιουλίου, σε σύγκριση με την περίοδο 10 με 16 Ιουλίου.

Συνολικά, 9.821 είναι οι νεκροί στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Αντζελίνα Τζολί επισκέφτηκε την Ράφα και εξέφρασε την στήριξή της στον παλαιστινιακό λαό
H Αμερικανίδα ηθοποιός, τόνισε τη σημασία της ταχείας αύξησης της ροής της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, όπου άνθρωποι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες και την ανθρωπιστική κρίση που επιδεινώνεται
Η ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί επισκέπτεται την περιοχή κοντά στο συνοριακό σταθμό Ράφα μεταξύ Αιγύπτου και Λωρίδας της Γάζας, στη Ράφα της Αιγύπτου
Κραν Μοντανά: Ιταλοί, Γάλλοι, Πολωνοί οι περισσότεροι τραυματίες – «Δεν ξέρω αν ο γιος μου είναι στο νεκροτομείο ή στο νοσοκομείο»
Αγώνας για την ταυτοποίηση των θυμάτων - Αγνοείται 15χρονη Ελληνίδα, 100 εγκαυματίες σε κρίσιμη κατάσταση - Ερωτηματικά για τα μέτρα ασφαλείας, στο μικροσκόπιο τα βίντεο με την φωτιά να εξαπλώνεται στο ταβάνι
Τραγωδία στο Κραν Μοντανά 5