Κόσμος

Κορονοϊός – Νότια Κορέα: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων – «Μπορεί να φθάσουν ακόμη και τα 200.000 την ημέρα»

Πάνω από 40.000 κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Νότια Κορέα, ξεπερνώντας για πρώτη φορά από την 11η Μαΐου τον αριθμό των μολύνσεων. Ο πρωθυπουργός Χαν Ντακ-σου προειδοποίησε ότι τα κρούσματα μπορεί να φθάσουν «ακόμη και τα 200.000 την ημέρα ανάμεσα στα τέλη Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου».

Ειδικότερα, η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων της Κορέας (KCDA) ανακοίνωσε ότι το 24ωρο ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης επιβεβαιώθηκαν 40.266 κρούσματα κορονοϊού και υπέκυψαν 12 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19. Ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 στα νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση, δείκτης-κλειδί, μειώθηκε στους 67 (–7 σε 24 ώρες).

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Νότια Κορέα έχει φθάσει τους 24.680 νεκρούς επί συνόλου 18.602.109 μολύνσεων. Ο δείκτης θνητότητας έμεινε αμετάβλητος στο 0,13%. Τα κρούσματα αυξήθηκαν από τα 37.360 της προηγουμένης και ξεπέρασαν –για πρώτη φορά από την 11η Μαΐου– το επίπεδο των σαράντα χιλιάδων.

Οι αρχές θεωρούν ότι η πτωτική τάση που άρχισε στα μέσα Μαρτίου –όταν σημειωνόταν η κορύφωση με 620.000 κρούσματα σε μια μέρα– τερματίζεται, κάτι που αποδίδουν στην υποπαραλλαγή BA.5 της Όμικρον.

«Μπορεί να φθάσουν ακόμη και τα 200.000 την ημέρα»

Ο πρωθυπουργός Χαν Ντακ-σου προειδοποίησε ότι τα κρούσματα μπορεί να φθάσουν «ακόμη και τα 200.000 την ημέρα ανάμεσα στα τέλη Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου».

Σύμφωνα με τον κ. Χαν, θα επιτραπεί στο εξής να χορηγείται δεύτερη αναμνηστική δόση στους πολίτες άνω των 50 ετών. Ως τώρα, τη δικαιούνταν οι πολίτες άνω των 60, αλλά η αποδοχή είναι χαμηλή, μόλις το 32% (ή το 8,9% του συνολικού πληθυσμού) επέλεξε να λάβει την τέταρτη δόση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερωθούν 10 Ισραηλινοί όμηροι – «Δύσκολες οι συζητήσεις για εκεχειρία λόγω αδιαλλαξίας»
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την προώθηση συμφωνίας» με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων
Διαδηλωτές κρατούν φωτοβολίδα καπνού, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
Ο γιος του Χάφταρ επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Βεγγάζης – Μια κίνηση με νόημα μετά τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία
Μετέφερε το μήνυμα ότι όσα έγιναν χθες δεν στρέφονται κατά της Ελλάδας - Ο Αλ Σαντίκ Χάφταρ αποτελεί στενό πολιτικό σύμβουλο του πατέρα του
Ο Χαλίφα Χάφταρ 3