Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ο Μακρόν ματαιώνει επισκέψεις για να επικεντρωθεί στη διαχείριση της κρίσης

Λεμέρ

Σε συναγερμό βρίσκεται η Γαλλία εξαιτίας του κορονοϊού με τον Εμάνουελ Μακρόν να παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Ο Γάλλος πρόεδρος μάλιστα τροποποίησε το πρόγραμμά του, ακυρώνοντας μια επίσκεψη και ματαιώνοντας τη συμμετοχή του σε μια εκδήλωση, προκειμένου να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της κρίσης του νέου κορονoϊού.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του, ο πρόεδρος ανέβαλε την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει την Τετάρτη στη νοτιοδυτική Γαλλία ενώ αύριο Τρίτη δεν θα παραστεί στο ετήσιο δείπνο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Γαλλίας (CRIF).

«Αυτό δεν σημαίνει ότι ο πρόεδρος απομονώνεται, γίνεται για να διασφαλίσουμε ότι θα είναι διαθέσιμος για να διαχειριστεί την κατάσταση», σημείωσε ένας αξιωματούχος.

Ματαιώθηκε το συνέδριο της ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ματαίωσε σήμερα το συνέδριο που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αύριο, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επικαλούμενη το γεγονός ότι πολλοί ακύρωσαν τη συμμετοχή τους λόγω της επιδημίας του νέου κορονoϊού.

«Η ΕΚΤ αποφάσισε, σε συνεννόηση με τη συνδιοργανώτρια Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να αναβάλει προς το παρόν το συνέδριο για την ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική ολοκλήρωση που ήταν προγραμματισμένο για την Τρίτη, 3 Μαρτίου», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ΕΚΤ η απόφαση αυτή ελήφθη επειδή υπήρξαν πολλές ακυρώσεις από συμμετέχοντες, αλλά και επειδή λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών ήταν δύσκολο για κάποιους να δώσουν το παρών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις