Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ο θάνατος “σκεπάζει” την Ευρώπη! Ξεπέρασαν τους 30.000 οι νεκροί

Κορονοϊός: Ο θάνατος “σκεπάζει” την Ευρώπη! Ξεπέρασαν τους 30.000 οι νεκροί

Ο κορονοϊός έχει σκοτώσει περισσότερους των 30.000 ανθρώπους στην Ευρώπη, τα δύο τρίτα των οποίων στην Ιταλία και την Ισπανία, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Με 30.063 θανάτους (επί 458.601 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων), η Ευρώπη είναι η περισσότερο πληγείσα ήπειρος από την πανδημία Covid-19. Η Ιταλία βρίσκεται πρώτη στην κατάταξη με 12.428 θανάτους. Ακολουθεί η Ισπανία με 8.189 θανάτους, και η Γαλλία με 3.523.

Κροατία: Συρρίκνωση μέχρι και 10% του ΑΕΠ

 Στην Κροατία συρρίκνωση έως και 10% του κροατικού ΑΕΠ εξαιτίας των αρνητικών επιπτώσεων στην πορεία της οικονομίας από την πανδημία του κορονοϊού «βλέπουν» οικονομικοί αναλυτές.

«Εάν η πανδημία τελειώσει σχετικά σύντομα, ο αντίκτυπος στην κροατική οικονομία θα είναι ασθενέστερος, αν όμως όλα αυτά διαρκέσουν περισσότερο, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Κροατίας θα μπορούσε να συρρικνωθεί κατά 10%», δήλωσε ο οικονομικός αναλυτής Ντάνιελ Νέστιτς, από το Ινστιτούτο Οικονομικών του Ζάγκρεμπ.

click4more: Κορονοϊός: Τα… ανεπίσημα συμπτώματα που δείχνουν ότι έχετε νοσήσει!

«Πρέπει να ελπίζουμε ότι τα κυβερνητικά μέτρα για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κρίσης θα μπορούσαν, προσωρινά, να σταματήσουν την αύξηση του αριθμού των ανέργων» πρόσθεσε.

Οι επιχειρήσεις έχουν σταματήσει να λειτουργούν, οι άνθρωποι ξοδεύουν όλο και λιγότερα χρήματα, ένας στους τρεις εργαζόμενους λαμβάνει τον κατώτατο μισθό και, τις τελευταίες 14 ημέρες, εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού, 12.000 άτομα απολύθηκαν.

«Η οικονομία είναι ισχυρότερη από ό,τι το 2008, τα κυβερνητικά μέτρα ήδη εφαρμόζονται, τα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι διαθέσιμα και δεν πιστεύω ότι ο αριθμός των ανέργων θα φτάσει πάλι το αρνητικό ρεκόρ των 400.000 που ήταν στην προηγούμενη κρίση (του 2008)», τόνισε ο κ. Νέστιτς.

Μαυροβούνιο: Το 10% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι γιατροί και νοσηλευτές

Το 10% του συνόλου των 105 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στο Μαυροβούνιο είναι γιατροί και νοσηλευτές, ενώ 237 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας βρίσκονται σε αυτοαπομόνωση, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της χώρας.

click4more: ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 4.000 οι νεκροί! Υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε 3 μέρες

Το Ινστιτούτο υπογράμμισε ότι το ιατρικό προσωπικό που μολύνθηκε με COVID-19 εκτέθηκε στην ασθένεια εκτός του χώρου εργασίας του.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Μπόμπαν Μουγκόσα αναφέρθηκε στα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτών, τονίζοντας πως ήταν απαραίτητα διότι «ορισμένοι πολίτες δεν είχαν συμμορφωθεί με τις προηγούμενες οδηγίες και έθεταν σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους όσο και τη δημόσια υγεία».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις