Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ο Τζο Μπάιντεν έκανε το εμβόλιο της Pfizer (video)

εμβόλιο
Φωτογραφία: Reuters

Ιστορικές στιγμές στις ΗΠΑ, με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της χώρας, Τζο Μπάιντεν, να κάνει το εμβόλιο της Pfizer ενάντια στον κορονοϊό σε… παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση. «Ανυπομονώ για την δεύτερη δόση» είπε μετά το… τσίμπημα ενώ λίγο νωρίτερα εμβολιάστηκε και η σύζυγός του, Τζιλ. Δείτε τις εικόνες.

Είναι η στιγμή που ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κάνει το εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό ζωντανά, με παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη, σε ένα νοσοκομείο στο Ντέλαγουερ.

Σε μια προσπάθεια να σταλεί σαφές… καθησυχαστικό μήνυμα σε όλο τον κόσμο, από τους σκεπτικιστές έως τους αρνητές του κορονοϊού και των εμβολίων, ο Τζο Μπάιντεν έκανε την πρώτη δόση από το εμβόλιο της Pfizer, όπως είχαν πράξει τις προηγούμενες ημέρες και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, αλλά και ο Αρχίατρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέρομ Ανταμς.

Click4more: Μεταλλαγμένος κορονοϊός – «Βόμβα» ειδικών: «Έχει υψηλότερη τάση να μολύνει παιδιά»

 

Σε μια περίοδο που μια σημαντική μερίδα του πληθυσμού της Αμερικής εμφανίζεται διστακτική ή και αρνητική απέναντι στον εμβολιασμό, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ εξήρε τις προσπάθειες της ιατρικής κοινότητας και μίλησε για μια εξαιρετική προσπάθεια. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Ανυπομονώ για την δεύτερη δόση», προσέθεσε ο ηγέτης των Δημοκρατικών και μεγάλος νικητής της πρόσφατης εκλογικής διαδικασίας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Σημειώνεται πως ο 78χρονος πολιτικός συνοδεύονταν από την σύζυγό του, Τζιλ, η οποία λίγες ώρες πριν είχε επίσης κάνει το εμβόλιο.

Δείτε το βίντεο

Καρέ – καρέ ο Μπάιντεν την στιγμή που κάνει το εμβόλιο

εμβόλιο εμβόλιο

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, λοιπόν, (σ.σ. ώρα Ελλάδος) ο επικεφαλής των Δημοκρατικών, έλαβε την πρώτη του από τις δύο δόσεις του εμβολίου των Pfizer-BioNTech κατά της COVID-19, που καλύφθηκε τηλεοπτικά, στο νοσοκομείο ChristianaCare στο Ντελαγουέρ.

Υπενθυμίζεται πως παράλληλα σήμερα, το εμβόλιο της Moderna άρχισε να φθάνει σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

Δείτε την εικόνα όπως μεταδόθηκε ζωντανά

Φωτογραφίες: Reuters.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις