Κόσμος

Κορονοϊός: “Παγώνουν” φόροι και δάνεια! Έκκληση Πάπα για Θεία Κοινωνία… κατ’ οίκον

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ιταλίδα υφυπουργός οικονομικών Λάουρα Καστέλι ανακοίνωσε από ραδιοφωνική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης Rai ότι βάσει νέου πακέτου μέτρων που θα εγκριθεί αύριο, θα παγώσει τόσο η πληρωμή τραπεζικών δανείων, όσο και των φόρων.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί με τον κορονoϊό, θα σταματήσει προσωρινά και η καταβολή της αυτοασφάλισης από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Θα εγκρίνουμε πολλά και ουσιαστικά μέτρα», τόνισε η Καστέλι εξηγώντας ότι θα στηριχθούν με ταμείο ανεργίας όλες οι επιχειρήσεις που αναγκάζονται να διακόψουν την παραγωγή τους.

Εκεί… θα δίνουν την Θεία Κοινωνία απ’ το σπίτι

Κια την ώρα που στην Ελλάδα η εκκλησία λέει πως δεν υπάρχει πρόβλημα με την Θεία Κοινωνία στις εκκλησίες και πως… δεν θα κολλήσει κανείς κορονοϊό, ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τους καθολικούς ιερείς να δίνουν την κοινωνία κατ΄οίκον σε όσους ασθενείς βρίσκονται σε απομόνωση.

click4more: Κορονοϊός: Το υπ. Οικονομικών φτιάχνει αντισηπτικά από… ποτά “μπόμπες!”

«Ζητούμε από τον Θεό οι ιερείς μας να βρουν την δύναμη να φέρουν τον λόγο του Θεού και την κοινωνία στους ασθενείς στηρίζοντας το έργο των εθελοντών, των γιατρών και των νοσοκόμων», τόνισε ο ποντίφικας.

Στις καθολικές εκκλησίες της Ιταλίας οι λειτουργίες σταμάτησαν μέχρι τις 3 Απριλίου και δεν θα τελούνται ούτε θρησκευτικοί γάμοι και κηδείες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η επόμενη ημέρα στη Βενεζουέλα μετά τους σεισμούς «μαμούθ»: 50.000 αγνοούμενοι και 235 νεκροί - Επιζώντες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια
Πάνω από 70.000 οικογένειες επλήγησαν από τους σεισμούς – Περισσότερα από 100 κτίρια κατέρρευσαν μόνο στην Λα Γκουάιρα – Με τα χέρια τους παλεύουν διασώστες και εθελοντές
REUTERS
ΚΑΑΝ: Το μεγάλο αεροπορικό στοίχημα της Τουρκίας και η πώληση κινητήρων από τις ΗΠΑ – Τι σημαίνει για την Ελλάδα
Η Τουρκία θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί μόνη της στην κορυφή της αεροπορικής τεχνολογίας, ειδικά μετά την αποβολή της από το πρόγραμμα των F-35 λόγω της αγοράς των ρωσικών S-400
Το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος KAAN
Ο Τραμπ ανακοίνωσε στο Κογκρέσο την πώληση κινητήρων στην Τουρκία για το μαχητικό αεροσκάφος KAAN
Η κίνηση θεωρείται σημαντική χειρονομία προς τον Ερντογάν ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα τον επόμενο μήνα, αλλά και προς τον Τούρκο πρόεδρο, τον οποίο ο Τραμπ βλέπει ως βασικό σύμμαχο
Τραμπ και Ερντογάν 24