Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός – Πακιστάν: Ρεκόρ θανάτων σε ένα 24ωρο και νέο σκληρότερο lockdown

Κορονοϊός – Πακιστάν: Ρεκόρ θανάτων σε ένα 24ωρο και νέο σκληρότερο lockdown
Reuters

Σαρώνει το Πακιστάν ο κορονοϊός. Μέσα σε μία ημέρα καταγράφηκε ρεκόρ θανάτων στη χώρα, ενώ εξετάζεται η επιβολή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων  (lockdown).

Ειδικότερα, ο κορονοϊός ευθύνεται για περισσότερους από 200 θανάτους χθες, Τρίτη (27.04.2021) στο Πακιστάν, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, με την κυβέρνηση να εξετάζει την επιβολή σκληρότερου lockdown.

Συνολικά χθες καταγράφηκαν 201 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από covid-19 στη χώρα σε 17.530, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Διοίκησης Επιχειρήσεων (NCOC), το οποίο επιβλέπει τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Το προηγούμενο ρεκόρ θανάτων είχε καταγραφεί στις 23 Απριλίου, με 157 νεκρούς σε ένα 24ωρο.

Χθες εντοπίστηκαν εξάλλου 5.292 νέα κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων στο Πακιστάν – μια χώρα με περισσότερους από 220 εκατομμύρια κατοίκους – σε 810.231.

Το ποσοστό θετικότητας ανήλθε σε 10,8%, ενώ το ποσοστό θνητότητας έφτασε στο υψηλότερο σημείο του από την αρχή της πανδημίας, πλησιάζοντας το 2%.

Μόλις περίπου δύο εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του covid19 έχουν χορηγηθεί στο Πακιστάν, ενώ η χώρα δυσκολεύεται να καλύψει τις ανάγκες της σε εμβόλια.

Αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι τα νοσοκομεία κινδυνεύουν να γεμίσουν από ασθενείς, καθώς το Πακιστάν έχει πολύ περιορισμένους υγειονομικούς πόρους, με ελλείψεις σε αναπνευστήρες και οξυγόνο.

Κορονοϊός – Πακιστάν: «Εξαφανίζονται» οι κλίνες Covid

Περίπου 6.286 ασθενείς με Covid19 λάμβαναν θεραπεία χθες σε 631 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα και περισσότερο από το 70% των κλινών και του οξυγόνου ήταν κατειλημμένο σε πολλές μεγάλες πόλεις, σύμφωνα με το NCOC.

Τη Δευτέρα (26.04.2021) ο στρατός αναπτύχθηκε σε 16 μεγάλες πόλεις του Πακιστάν όπου καταγράφεται υψηλό ποσοστό θετικότητας για να βοηθήσουν τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας να επιβάλουν τα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας, περιλαμβανομένης της χρήσης μάσκας στους δημόσιους χώρους και το κλείσιμο των μη απαραίτητων επιχειρήσεων μετά τις 18:00.

Αυστηρότερα μέτρα επιβλήθηκαν αυτή την εβδομάδα στις πόλεις με τα υψηλότερα ποσοστά θετικότητας και χθες ο υπουργός Υγείας Φαϊσάλ Σουλτάν προειδοποίησε ότι τα μέτρα ίσως να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές, αν οι πολίτες δεν ακολουθούν τις συστάσεις για την τήρηση των αποστάσεων, τη χρήση μάσκας και την εφαρμογή άλλων προληπτικών μέτρων, κυρίως στη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού και την επικείμενη γιορτή Έιντ τον επόμενο μήνα.

«Παρακαλούμε γιορτάστε απλά φέτος το Ραμαζάνι και την Έιντ ώστε να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε την ασθένεια αυτή και να ξεπεράσουμε τη δύσκολη αυτή κατάσταση», τόνισε ο Σουλτάν.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις