Κορονοϊός: Παράταση της κατάστασης συναγερμού στη Ρουμανία και νέα μέτρα

Φωτογραφία Αρχείου

Νέους περιορισμούς για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού υιοθέτησε η κεντρώα κυβέρνηση μειοψηφίας της Ρουμανίας. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι παρατείνει την κατάσταση συναγερμού στη χώρα ως τα μέσα Νοεμβρίου.

Στη Ρουμανία καταγράφονται πάνω από 3.000 νέα κρούσματα κορονοϊού ημερησίως τις τελευταίες ημέρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων σε 160.461. Εξάλλου 5.535 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την Covid-19, με τη χώρα να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας στην ανατολική Ευρώπη.

Η κυβέρνηση της Ρουμανίας ανακοίνωσε την Τρίτη (13/10) ότι απαγορεύει από την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, όλες τις ιδιωτικές εκδηλώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπως γάμους και βαπτίσεις. Παράλληλα, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική και στους δημόσιους χώρους στις πόλεις όπου ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων σε διάστημα δύο εβδομάδων ξεπερνά τα 3 ανά 1.000 ανθρώπους.

Click4more: Κορονοϊός: Για πόσες μέρες τον μεταδίδουν οι ασθενείς – Τι δείχνουν οι έρευνες

Μέχρι τώρα η χρήση μάσκας στην Ρουμανία ήταν υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους και σε εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός, όπως οι αγορές.

Παράλληλα, η λειτουργία θεάτρων, κινηματογράφων και εσωτερικών χώρων εστιατορίων θα εξαρτάται από τον αριθμό των κρουσμάτων του κορονοϊού σε κάθε πόλη. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να λειτουργούν στο 50% της χωρητικότητάς τους στις περιοχές όπου τα κρούσματα είναι λιγότερα από 1,5 ανά 1.000 ανθρώπους και στο ένα τρίτο της χωρητικότητάς τους στις πόλεις όπου τα κρούσματα κυμαίνονται μεταξύ 1,5 και 3 ανά 1.000 κατοίκους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σύνοδος Κορυφής: Κοινή ευρωπαϊκή φόρμα, «λευκός καπνός» για το εμβόλιο, καταδίκη της Τουρκίας και έκκληση Μέρκελ

Σύνοδος Κορυφής: Κοινή ευρωπαϊκή φόρμα, «λευκός καπνός» για το εμβόλιο, καταδίκη της Τουρκίας και έκκληση Μέρκελ

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν υπέρ της δίκαιης διανομής στις χώρες της ΕΕ του εμβολίου κατά του κορονοϊού, μόλις είναι διαθέσιμο όπως γίνεται γνωστό ... Διαβάστε περισσότερα
Κορονοϊός: Ασθενείς με ήπια έως μέτρια συμπτώματα αναπτύσσουν ισχυρά αντισώματα για 150 μέρες

Κορονοϊός: Ασθενείς με ήπια έως μέτρια συμπτώματα αναπτύσσουν ισχυρά αντισώματα για 150 μέρες

Ο κορονοϊός παραμένει σχεδόν άγνωστος παρά τις εντατικές έρευνες των επιστημόνων. Νέα έρευνα δείχνει ότι ασθενείς με ήπια έως μέτρια συμπτώματα αναπτύσσουν αντισώματα για τουλάχιστον ... Διαβάστε περισσότερα