Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός: Πατάνε… γκάζι στις ΗΠΑ – Εγκρίνεται μέχρι την Παρασκευή το εμβόλιο της Pfizer

Κορονοϊός: Πατάνε… γκάζι στις ΗΠΑ – Εγκρίνεται μέχρι την Παρασκευή το εμβόλιο της Pfizer

Μετά την Βρετανία που ήδη από τις 08.12.2020, θα ξεκινήσει τους μαζικούς εμβολιασμούς για τον κορονοϊό και οι ΗΠΑ πατάνε… γκάζι.

Μόλις το εμβόλιο της Pfizer λάβει την έγκριση του FDA, κάτι που σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα ενημέρωσης θα γίνει το αργότερο ως την Παρασκευή, θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη διανομή του.

Όλα δείχνουν οι ΗΠΑ μετρούν αντίστροφα για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί

Ο επικεφαλής της Operation Warp Speed, Moncef Slaoui, έχε φτιάξει ένα χρονοδιάγραμμα και σύμφωνα με αυτό με την έγκριση του εμβολίου στις 10 ή στις 11 Δεκεμβρίου, θα χρειαστούν τουλάχιστον 24 ώρες προκειμένου να γίνει η διανομή των εμβολίων στα σημεία που έχουν καθορίσει οι Πολιτείες και πιθανότατα σε 36 ώρες από την έγκριση, ενδέχεται να ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Click4more: Κορονοϊός: Ξεκινά ο μαζικός εμβολιασμός στην Βρετανία! Η βασίλισσα Ελισάβετ και οι… ροκ σταρ

Σε δηλώσεις του στην Boston Herald ο επικεφαλής της Operation Warp Speed ανέφερε: «Η πρώτη αποστολή εμβολίων θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα μετά την έγκριση του εμβολίου. Έτσι το σχεδιάσαμε. Εάν το εμβόλιο εγκριθεί στις 10 ή στις 11, το λεπτό που έχει εγκριθεί, οι αποστολές θα ξεκινήσουν. Θα χρειαστούν περίπου 24 ώρες για να φτάσουν στους διάφορους ιστότοπους ανοσοποίησης που μας έχουν πει οι αρμόδιοι στις πολιτείες να τους στείλουμε εμβόλια. Και μέσα, θα έλεγα, 36 ώρες από την έγκριση, ενδεχομένως θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η πρώτη ανοσοποίηση».

Βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά από τα Αμερικάνικα ΜΜΕ το εμβόλιο της Pfizer αναμένεται να εγκριθεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή και στη συνέχεια θα πάρει σειρά αυτό της Moderna.

«Με βάση τα δεδομένα που γνωρίζω, περιμένω από το FDA να λάβει μια θετική απόφαση. Αλλά φυσικά, είναι η απόφασή τους», δήλωσε ο Slaoui.

Στα πλάνα της Operation Warp Speed ​​είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν εμβολιαστεί 20 εκατ. άνθρωποι.

«Τρέχουν» οι εξελίξεις για το εμβόλιο της Pfizer και στον Καναδά

Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech θα φθάσουν στον Καναδά τον Δεκέμβριο και ο εμβολιασμός των Καναδών ενδέχεται να ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα, εφόσον η ρυθμιστική αρχή υγείας του Καναδά (Health Canada) δώσει το πράσινο φως, ανακοίνωσε επίσης ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Το αμερικανο-γερμανικό δίδυμο Pfizer/BioNTech «θα παραδώσει» στον Καναδά έως τα τέλη του μήνα έως 249.000 δόσεις αυτού του υποψηφίου εμβολίου κατά της Covid-19, επισήμανε ο Τριντό κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Οι πρώτες παραδόσεις ενδέχεται να γίνουν την επόμενη εβδομάδα», μετά την έγκριση από τη Health Canada, που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, τόνισε.

Click4more: Κορονοϊός: «Είναι τα εμβόλια ασφαλή»; Ο Μόσιαλος απαντά κατηγορηματικά

Οι πρώτοι εμβολιασμοί αναμένεται να γίνουν «μία ή δύο ημέρες μετά» την άφιξη των δόσεων, διευκρίνισε ο στρατηγός Ντάνι Φόρτιν, που είναι επιφορτισμένος με τον συντονισμό της επιχείρησης διανομής των εμβολίων σε 14 κέντρα της χώρας.

«Οι πρώτοι Καναδοί θα εμβολιαστούν από την επόμενη εβδομάδα εφόσον έχουμε την έγκριση από τη Health Canada αυτήν την εβδομάδα», είπε ο Τζάστιν Τριντό.

Οι ηλικιωμένοι σε κέντρα φροντίδας, όπως και το προσωπικό τους, θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.

Ο Καναδάς, με πληθυσμό 38 εκατομμυρίων κατοίκων, αναμένεται να παραλάβει επιπλέον «εκατομμύρια δόσεις» του εμβολίου στις αρχές του 2021, συμπλήρωσε ο Καναδός πρωθυπουργός.

Ο Καναδάς μετρά σχεδόν 419.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού και περισσότερους από 12.700 θανάτους.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις