Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Πέντε Ρώσοι μεγιστάνες είχαν απώλειες 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα

Κορονοϊός: Πέντε Ρώσοι μεγιστάνες είχαν απώλειες 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα

Απώλειες 6,058 δισεκατομμυρίων δολλαρίων στα περιουσιακά στοιχεία των πέντε πιο πλούσιων Ρώσων προκάλεσε σε μια μέρα μόνο η αισθητή πτώση που σημείωσαν οι μετοχές των ρωσικών εταιρειών στις χρηματιστηριακές αγορές λόγω του κορονοϊού.

Το περιοδικό υπολόγισε ότι οι μετοχές του συνιδιοκτήτη της «Nornikel» Βλαντίμιρ Ποτάνιν έχασαν σε αξία 1,4 δισεκ. δολάρια, φθάνοντας τα 26 δισεκ. δολάρια.

Ο πρόεδρος της Lukoil, Βαγκίτ Αλεκπέροφ έχασε ακόμη περισσότερα ,αφού τα περιουσιακά του στοιχεία μειώθηκαν κατά 1,6 δισ. δολάρια, φθάνοντας συνολικά τα 23,3 δισεκ. δολάρια.

Ο τρίτος από τους πλουσιότερους Ρώσους και πρόεδρος της Novatec, Λεονίντ Μίχελσον, έγινε πιο φτωχός κατά 1,2 δισεκ. δολάρια, με τα περιουσιακά του στοιχεία να φθάνουν τα 22,5 δισεκ.. δολάρια.

Ο βασικός μέτοχος του ομίλου χαλυβουργίας Novolipetsk Βλαντίμιρ Λίσιν έχασε «συνολικά» 910 εκ. δολάρια με αποτέλεσμα τα περιουσιακά του στοιχεία να περιορισθούν στα 21,3 δισεκ. δολάρια.

Τέλος ο συνιδιοκτήτης του ομίλου Severstahl» Αντρέι Μορντασόφ, μετά την πτώση της τάξεως του 9,7% που σημείωσαν οι μετοχές της εταιρείας του ,τα περιουσιακά του στοιχεία μειώθηκαν κατά 948 εκατομμύρια δολάρια φθάνοντας τα 19,9 δισεκ. δολάρια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις