Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Πιθανόν αποτελεσματική απέναντι στην μετάλλαξη Όμικρον θεραπεία της PharmaMar

Κορονοϊός: Πιθανόν αποτελεσματική απέναντι στην μετάλλαξη Όμικρον θεραπεία της PharmaMar

Θετικά αποτελέσματα από τις εργαστηριακές δοκιμές του φαρμάκου της Plitidepsin έχει η ισπανική εταιρεία PharmaMar. Το Aplidin φαίνεται να έχει ισχυρή αντιιική δραστηριότητα κατά όλων των παραλλαγών του νέου κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένης και της μετάλλαξης Όμικρον

Τα αποτελέσματα των δοκιμών της Φάσης Ι έδειξαν ότι το φάρμακο, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως Aplidin, είχε ισχυρή αντιιική δραστηριότητα κατά όλων των παραλλαγών του νέου κορονοϊού στις in vitro δοκιμές και κατανομή στους πνεύμονες των ζώων που εξετάστηκαν, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα μείωση κατά 99% του ιικού φορτίου στους πνεύμονες. Τα αποτελέσματα των δοκιμών δημοσιοποιήθηκαν σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Life Science Alliance, σύμφωνα με την PharmaMar.

Το Plitidepsin είναι ένα φάρμακο που αναπτύχθηκε αρχικά από την PharmaMar για την θεραπεία του καρκίνου, αλλά έχει αποτελέσματα ως αντιιικό.

Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Life Science Alliance αναφέρονται επίσης θετικά αποτελέσματα στις δοκιμές Φάσης Ι και ΙΙ σε ασθενείς. Το φάρμακο αυτό δοκιμάζεται τώρα σε ελέγχους τρίτης φάσης (Φάση ΙΙΙ) σε ασθενείς.

“Όλα τα στοιχεία που έχουμε δει μέχρι στιγμής με το Plitidepsin επιβεβαιώνουν την αρχική μας υπόθεση για τη δράση του ως αντιιικού”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Χοσέ Μαρία Φερνάντεθ Σόουσα της PharmaMar.

Οι μετοχές της PharmaMar αυξήθηκαν 5,3% κατά την έναρξη των συναλλαγών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις