Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Πρώτος νεκρός από τον ιό στην Ελβετία

Κορονοϊός: Πρώτος νεκρός από τον ιό στην Ελβετία
photo Reuters

Ο κορονοϊός χτύπησε στην Ελβετία και στο Ιράκ, με τις δυο χώρες να μετρούν τους πρώτους νεκρούς τους.Στην Ελβετία ο νέος κορονοϊός συνδέεται με τον θάνατο μιας 74χρονης γυναίκας η οποία νοσηλευόταν από την Τρίτη στον καντόνι Βο, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Ήταν ασθενής υψηλού κινδύνου καθώς έπασχε από χρόνια νόσο, πρόσθεσαν οι αρχές.

Τους πρώτους νεκρούς είχαμε χθες στο Ιράκ καθώς ο κορονοϊός στοίχισε τη ζωή σε τρία άτομα, την ίδια ώρα που στο γειτονικό Ιράν οι νεκροί έχουν φτάσει τους 100.

Η Βαγδάτη έχει ανακοινώσει 35 κρούσματα, όμως είναι η πρώτη φορά που ο κορονοϊός ευθύνεται για νεκρούς σ’ αυτή τη χώρα των 40 εκατομμυρίων κατοίκων που πλήττεται από χρόνια έλλειψη γιατρών, φαρμάκων και νοσοκομείων.

Το Ιράκ ακύρωσε τις αυριανές προσευχές της Παρασκευής στην ιερή πόλη των σιιτών Κερμπάλα εξαιτίας των ανησυχιών για τον κοροναϊό.

Στο μεταξύ, η Νότια Κορέα ανέφερε σήμερα άλλα 322 κρούσματα του νέου κοροναϊού, ανακοινώθηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στη Σεούλ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα έχει φθάσει τα 6.088, αφού νωρίτερα σήμερα είχαν αναφερθεί 438 νέα κρούσματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις