Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κορονοϊός: Πρώτος θάνατος στην Ολλανδία! Προβληματισμός για την Eurovision

Covid-19 κορονοϊός

Τον πρώτο θάνατο προκάλεσε στην Ολλανδία ο νέος κορονοϊός, όπως ανακοίνωσε ο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας.

Πρόκειται για έναν άνδρα 86 χρονών.  Ο ασθενής απεβίωσε σε νοσοκομείο του Ρότερνταμ. Η Ολλανδία ανέφερε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου στις 27 Φεβρουαρίου. Επρόκειτο για έναν άνδρα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην βόρεια Ιταλία. Από χθες εξάλλου τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 82.

Eurovision… αλλιώς;

Την ίδια ώρα ένας από τους φορείς που διοργανώνει τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ ανακοίνωσε σήμερα ότι εξετάζει τις επιλογές που υπάρχουν λόγω της επιδημίας του νέου ιού.

Εκπρόσωπος του ολλανδικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου NPO δήλωσε ότι οι διοργανωτές θα ακολουθήσουν τις συστάσεις των αρμόδιων αρχών υγείας προκειμένου να αποφασίσουν ποια μορφή θα λάβει η εκδήλωση, που έχει προγραμματιστεί για τις 12-16 Μαΐου.

click4more: Κορονοϊός: Νόσησε και ο οδηγός του πούλμαν με τους Έλληνες στους Αγίους Τόπους

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision γίνεται ενώπιον δεκάδων χιλιάδων θεατών ενώ η τηλεοπτική του μετάδοση προσελκύει το ενδιαφέρον περίπου 200 εκατ. ανθρώπων.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβληθεί περιορισμοί για τις δημόσιες συναθροίσεις στην Ολλανδία. Ο εκπρόσωπος του NPO δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποια μπορεί να είναι τα εναλλακτικά σχέδια.

Άλλα δύο κρούσματα στην Ινδονησία

Παράλληλα η Ινδονησία επιβεβαίωσε σήμερα ότι άλλοι δύο άνθρωποι εξετάστηκαν και βρέθηκαν θετικοί στον νέο κοροναϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της χώρας σε 4.

Οι δύο Ινδονήσιοι που διαγνώσθηκαν με τον κοροναϊό είναι περίπου 30 ετών και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις επειδή είχαν έρθει σε επαφή με τα πρώτα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα, δήλωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας Ασμάντ Γιουριάντο.

Η Ινδονησία ανακοίνωσε τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματά της τη Δευτέρα. Επρόκειτο για μια μητέρα και την κόρη της, που ζουν στην περιοχή Ντέποκ κοντά στην Τζακάρτα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις