Κόσμος

Κορονοϊός: Πρώτος θάνατος στον Ισημερινό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αρχές του Ισημερινού ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή τον πρώτο θάνατο εξαιτίας του νέου κορονοϊού, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για μια γυναίκα 71 ετών η οποία επέστρεψε από την Ισπανία.

Η άτυχη γυναίκα ήταν το πρώτο κρούσμα της ασθένειας στη χώρα, ενώ ο θάνατός της είναι ο πέμπτος στη Λατινική Αμερική.

«Με λύπη μας ενημερώνουμε ότι σήμερα (χθες Παρασκευή) η πρώτη μας ασθενής, που διαγνώστηκε στον Ισημερινό ότι είχε μολυνθεί από τον κορονοϊό, πέθανε», είπε η υπουργός Υγείας Καταλίνα Ανδραμούνιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η γυναίκα επέστρεψε τον Φεβρουάριο στον Ισημερινό, όπου έγινε ο πρώτος άνθρωπος που διαγνώστηκε πως μολύνθηκε από τον κορονοϊό στη χώρα αυτή περίπου 16 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η Ανδραμούνιο εξάλλου ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι έχουν μολυνθεί αυξήθηκε από 20 σε 23. Ο Ισημερινός κήρυξε την Τετάρτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία εξαιτίας της πανδημίας και διέταξε να τίθενται σε απομόνωση προσωρινά όλοι οι ταξιδιώτες που έρχονται από την Κίνα, την Ισπανία, τη Γαλλία, το Ιράν, τη Γερμανία, τη Νότια Κορέα και την Ιταλία.

Η κυβέρνηση εξάλλου διέταξε να ανασταλούν όλες οι δημόσιες συγκεντρώσεις, να διακοπεί η λειτουργία των σχολείων, κι έδωσε εντολή όσοι εργαζόμενοι είναι εφικτό να δουλεύουν εξ αποστάσεως.

Η γειτονική Κολομβία, όπου η κυβέρνηση επίσης κήρυξε κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης, έκανε λόγο από την πλευρά της χθες για τέσσερα νέα κρούσματα, αυξάνοντας το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί εκεί σε 13, εκ των οποίων 10 γυναίκες και τρεις άνδρες.

Οι αποβιβάσεις επιβατών κρουαζιερόπλοιων απαγορεύθηκε, όπως και η διεξαγωγή δημοσίων συγκεντρώσεων με τη συμμετοχή άνω των 500 προσώπων. Οι ταξιδιώτες από την Κίνα, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία καλούνται να τίθενται σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες.

Πέραν της γυναίκας που υπέκυψε στον Ισημερινό, δύο θανάτους μετρά η Αργεντινή, έναν η Γουιάνα και άλλον έναν ο Παναμάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι 6 όροι «φωτιά» του Ιράν στις ΗΠΑ για τα Στενά του Ορμούζ - «Ποτέ δεν θα κάνουμε πίσω, είτε σε πόλεμο είτε σε διαπραγματεύσεις»
«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, τα Στενά του Ορμούζ δεν θα ανοίξουν» προειδοποιεί ο γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Ζολγκάντρ
Εμπορικά πλοία καθηλωμένα στα Στενά του Ορμούζ 12
CNN: Διπλωματική έξοδο των ΗΠΑ από τον πόλεμο με το Ιράν ζητά ο κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ
Ο πόλεμος έχει φτάσει σε σημείο όπου πολλοί από τους κορυφαίους αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας του Τραμπ συμφωνούν με τον στρατηγό Κέιν ότι «η αεροπορική ισχύς έχει τα όριά της»
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Νταν Κέιν
Άντι Μπέρναμ: Δάκρυσε για τον πατέρα του που έχει Αλτσχάιμερ – «Δεν έχει συνειδητοποιήσει πως είμαι πρωθυπουργός»
Ο Βρετανός πρωθυπουργός διηγήθηκε τα όσα συνέβησαν στον οίκο ευγηρίας που μένει ο πατέρας του όταν ο ίδιος πήγε για πρώτη φορά στην Ντάουνινγκ Στριτ
Prime Minister Andy Burnham speaking during a visit to a family centre in Sheffield, South Yorkshire, for the launch of the biggest transfer of power from Westminster in a generation, which will allow English mayors to keep a share of the taxes collected in their area, giving communities greater control over the decisions that shape jobs, transport, housing and public services. July 31, 2026. Annabel Lee-Ellis/Pool via REUTERS