Κόσμος

Κορονοϊός – Ρωσία: Και το 2022 θα παράγει τη δική της ρεμδεσιβίρη χωρίς δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ρωσία παρατείνει την παραγωγή του αντιικού remdesivir (σ.σ. ρεμδεσιβίρη) κατά του κορονοϊού. Xωρίς δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μία ακόμα χρονιά.

Πρόκειται για μία γενόσημη έκδοση του αμερικανικού φαρμάκου remdesivir (σ.σ. ρεμδεσιβίρη) που χρησιμοποιείται στη Ρωσία για τη θεραπεία κατά του κορονοϊού.

Μάλιστα, διατίθεται χωρίς δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στη χώρα, «για την ανάγκη προστασίας των πολιτών της».

Η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει για το 2022, την έγκριση που έχει δώσει στη φαρμακοβιομηχανία Pharmasyntez για να συνεχίσει την παραγωγή του αντιικού.

Η Pharmasyntez είχε ζητήσει από το Κρεμλίνο να της επιτρέψει να παράγει μια γενική έκδοση του αμερικανικού φαρμάκου remdesivir τον Νοέμβριο του 2020 χωρίς τη συγκατάθεση της αμερικανικής εταιρείας Gilead Sciences που είναι κάτοχος της πατέντας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας είχε απορρίψει τον Μάιο αγωγή της Gilead Sciences που αμφισβητούσε την απόφαση να επιτραπεί στη Pharmasyntez να αναπτύξει και να διαθέσει στην αγορά το remdesivir.

Το κυβερνητικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε σήμερα αναφέρει ότι η Pharmasyntez πρέπει να καταβάλει αποζημίωση στον κάτοχο της πατέντας του φαρμάκου, χωρίς να προσδιορίζει το ποσό.

Η Pharmasyntez παράγει το remdesivir με την ονομασία Remdeform. Μια παρτίδα του φαρμάκου είχε σταλεί από τη Ρωσία στην Ινδία στο πλαίσιο παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου κατά των αραβικών κομμάτων - «Το ενδεχόμενο συμμαχίας με ισλαμιστές θα διαλύσει το Ισραήλ»
Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ αναμένεται να ανακοινώσει σε ποιον θα δώσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Πυρά» Τραμπ κατά Δημοκρατικών: «Απειλούν και εκβιάζουν Ρεπουμπλικανούς με μομφή, διατάζω την διερεύνηση της εγκληματικής πράξης, αμέσως!»
«Πρόκειται για εκβιασμό και πρέπει να λογοδοτήσουν, απειλούν τους δωρητές μας με φυλάκιση και πολλές άλλες μορφές τιμωρίας, μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει να είναι Ρεπουμπλικάνοι» γράφει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump σε Halloween πάρτι που διοργάνωσε στο Mar-a-Lago της Φλόριντα στις 31 Οκτωβρίου 2026 7
Ίλζε Άιγκνερ: Η πρόεδρος της Βουλής της Βαυαρίας που θέλει να γίνει πρόεδρος της Γερμανίας – Ήταν εργάτρια και δεν έχει απολυτήριο Λυκείου
Είναι καθολική στο θρήσκευμα, δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει παιδιά. Παρότι δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου, ούτε απολυτήριο λυκείου, κατάφερε να διαγράψει μια σημαντική πολιτική διαδρομή
Η Ίλσε Άιγκνερ 11
Ο Αντόνιο Ταγιάνι στο στόχαστρο φιλορώσων χάκερ – Στο dark web προσωπικά δεδομένα του ίδιου και της οικογένειάς του
Υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον εκφοβίσει, ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις με τις σύμμαχες χώρες  και ότι η επίθεση σε βάρος του οφείλεται στην θέση της Ιταλίας στο ουκρανικό
Αντόνιο Ταγιάνι