Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός: Σε καραντίνα όσοι φτάνουν σε Κολομβία και Αργεντινή από τις πληγείσες περιοχές

Κορονοϊός: Σε καραντίνα όσοι φτάνουν σε Κολομβία και Αργεντινή από τις πληγείσες περιοχές

Μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού παίρνουν Κολομβία και Αργεντινή για τα άτομα που επιστρέφουν από τις πληγείσες χώρες.

Η Κολομβία και η Αργεντινή θα θέτουν σε καραντίνα όσους φθάνουν από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία του κορονοϊού, κυρίως την Κίνα, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, στην προσπάθεια να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του Covid-19 στο έδαφός τους.

Η Μπαγοτά ανακοίνωσε ότι θέτει σε απομόνωση όσους έρχονται από την Κίνα, την Ιταλία, την Ισπανία, και τη Γαλλία. Το Μπουένος Άιρες πρόσθεσε στον κατάλογο αυτόν τους ταξιδιώτες που φθάνουν από τη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και το Ιράν.

«Λαμβανομένων υπόψη των μέτρων καραντίνας που έχουν θεσπισθεί από την Κίνα, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία, η κυβέρνηση επέλεξε την προληπτική απομόνωση των ανθρώπων που προέρχονται από τις προαναφερόμενες χώρες προκειμένου να προστατεύσει τη δημόσια υγεία», εξήγησε ο αρχηγός του κράτους, Ιβάν Ντούκε, στο Twitter.

Η Κολομβία κατέγραψε στις 6 Μαρτίου το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού σε μια ταξιδιώτισσα ηλικίας 19 ετών, η οποία έφθασε στην Μπογκοτά από το Μιλάνο της Ιταλίας, όπου σπουδάζει.

Στην Αργεντινή, το πρώτο και μοναδικό θανάσιμο κρούσμα κορονοϊού είναι ένας άνδρας 64 ετών ο οποίος είχε ταξιδέψει στη Γαλλία και πέθανε στις 8 Μαρτίου.

«Δεν είναι ένα εθελοντικό μέτρο, δεν είναι μια σύσταση. Αν κάποιος δεν το τηρήσει, θα θεωρείται αδίκημα, γιατί θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια», δήλωσε ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες, στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Delta.

Ο Φερνάντες είπε πως η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει σε ισχύ πιο ειδικά μέτρα για όσους φθάνουν από την Ιταλία, την ευρωπαϊκή χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον ιό.

«Εξετάζουμε αν θα αναστείλουμε την είσοδο ανθρώπων που έρχονται από την Ιταλία. Χθες (την Τρίτη) το συζητήσαμε και θα αποφασίσουμε τις ερχόμενες ημέρες», πρόσθεσε.

Χθες, η Χιλή ανακοίνωσε ότι έθεσε σε καραντίνα όσους προέρχονται από την Ισπανία και την Ιταλία στην προσπάθεια να αναχαιτίσει την εξάπλωση της επιδημίας.

Εξάλλου, η Ονδούρα επιβεβαίωσε τα δύο πρώτα κρούσματα του νέου κορονοϊού στο έδαφός της, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Υγείας σε μια ανακοίνωση.

Ο κορονoϊός πλήττει στο εξής 11 χώρες της Λατινικής Αμερικής μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στη Βραζιλία στις 26 Φεβρουαρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις