Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός – Σουηδία: Με αρνητικό τεστ όλοι οι ταξιδιώτες – Παρόμοια μέτρα σε Φινλανδία και Δανία

Κορονοϊός - Σουηδία: Με αρνητικό τεστ όλοι οι ταξιδιώτες - Παρόμοια μέτρα σε Φινλανδία και Δανία
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Περιοριστικά μέτρα για την είσοδο των ταξιδιωτών στη Σουηδία από άλλες χώρες της ΕΕ, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή από την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου.

Έτσι, οι ταξιδιώτες από άλλες χώρες της ΕΕ θα πρέπει να διαθέτουν αρνητικό τεστ για την Covid-19, ακόμη και αν έχουν εμβολιαστεί για την είσοδό τους στη Σουηδία.

Υπενθυμίζεται πως ακόμη επτά χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, (οι υπόλοιπες είναι η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Κύπρος, η Λετονία, η Ιταλία και η Αυστρία) απαιτούν ήδη αρνητικό τεστ για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες της ΕΕ.

Μάλιστα, η Φινλανδία γνωστοποίησε χθες Τρίτη (21.12.2021) ότι θα θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Σουηδίας όπως σκοπεύει να κάνει το ίδιο και η κυβέρνηση της Δανίας, αφού πάρει προηγουμένως την έγκριση του κοινοβουλίου.

«Όλοι οι επισκέπτες θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για την Covid-19 κατά την άφιξή τους στη Σουηδία, απ’ όποια χώρα και αν προέρχονται» ανέφερε η σουηδική κυβέρνηση. «Το μέτρο αυτό ισχύει ακόμη και για όσους έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από την Covid-19», διευκρίνισε η Στοκχόλμη.

Ο υπουργός Υγείας της Δανίας Μάγκνους Χόινικε είπε ότι όσοι δεν συμμορφωθούν με το νέο μέτρο μπορεί να υποχρεωθούν να πληρώσουν πρόστιμο. Οι Δανοί πολίτες θα έχουν χρονικό περιθώριο 24 ωρών να κάνουν το τεστ μετά την άφιξή τους στη χώρα.

Στη Σουηδία, το μέτρο δεν αφορά τα παιδιά κάτω των 12 ετών και τους Σουηδούς πολίτες ή τους μόνιμους κατοίκους. Η απόφαση αυτή ελήφθη «λόγω της αυξημένης παρουσίας της Covid-19 στον κόσμο και της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον» υπογράμμισε η κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις