Κόσμος

Κορονοϊός – Στέλεχος ΠΟΥ: Πολύ κοντά στο «πικ» της διάδοσης της «Όμικρον» Ελλάδα και Ιταλία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία τα κρούσματα κορονοϊού είναι 149.512, με 248 θανάτους.

Συνολικά, έγιναν 927. 846 διαγνωστικά τεστ, το 16,1% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 1.691 ασθενείς με covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 18.719.

Στη φάση αυτή, στη χώρα καταγράφονται 2.548.857 θετικοί στον ιό. Από την αρχή της πανδημίας τα περιστατικά είναι 8.706.915 και 141.104 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Παράλληλα, σε κατ΄οίκον απομόνωση, βρίσκονται 2.528.447 πολίτες. Σήμερα, οι περιφέρειες με τα περισσότερα κρούσματα είναι εκείνες με πρωτεύουσα το Μιλάνο, τη Νάπολη και την Μπολόνια.

Ο υφυπουργός Υγείας της ιταλικής κυβέρνησης, Πιερπάολο Σιλέρι, δήλωσε σήμερα ότι «εντός του 2022, σχεδόν όλοι οι Ιταλοί θα “συναντήσουν” την παραλλαγή Όμικρον, εκτός και αν, στο μεταξύ, διαδοθεί μια νέα παραλλαγή».

«Όποιος έχει εμβολιαστεί θα προστατεύεται περισσότερο και είναι πιθανό να παρουσιάσει πιο ελαφριά συμπτώματα. Όποιος δεν έχει κάνει το εμβόλιο, κινδυνεύει πολύ περισσότερο να μπει σε μονάδα εντατικής θεραπείας», πρόσθεσε ο Σιλέρι, μιλώντας στην τηλεόραση της Rai.

Παράλληλα, ο Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής, αρμόδιος για την Ευρώπη, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε σε εκπομπή του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Tre ότι «σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ελλάδα πλησιάζουμε πάρα πολύ στο σημείο ανώτατης διάδοσης της παραλλαγής αυτής».

«Τα σχολεία είναι τα τελευταία που πρέπει να κλείσουν. Το “πικ” της διάδοσης της παραλλαγής Όμικρον στην Ευρώπη θα καταγραφεί, πιθανότατα, νωρίτερα από τις προβλέψεις: Εντός δυο με τριών εβδομάδων» τόνισε, επίσης, ο Κλούγκε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μαρκ Ρούτε στον Λευκό Οίκο για να «μαλακώσει» τον Ντόναλντ Τραμπ και να φτιάξει τις σχέσεις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ, που επικρίνει εδώ και καιρό το ΝΑΤΟ, το οποίο έχει αποκαλέσει και «χάρτινη τίγρη», έχει εξοργιστεί από την απροθυμία μελών της Συμμαχίας να στηρίξουν τις ΗΠΑ στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή
Ο Μαρκ Ρούτε με τον Ντόναλντ Τραμπ
Η Ευρώπη «φλέγεται» από πρωτοφανές κύμα καύσωνα: Σε «κόκκινο» συναγερμό πολλές χώρες, 46 οι θάνατοι
Η Γαλλία είναι η χώρα που έχει χτυπηθεί περισσότερο από τον καύσωνα, καθώς εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών τουλάχιστον 40 θάνατοι καταγράφονται από πνιγμούς και θερμοπληξία
Κύμα καύσωνα χτυπά την Ευρώπη
Οργισμένος ο Ντόναλντ Τραμπ με την απόφαση της Γερουσίας: «Έκαναν τη δουλειά μου πιο δύσκολη, το Ιράν ήταν έτοιμο να καταρρεύσει»
Την ίδια ώρα σύγχυση και ερωτήματα προκαλούν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν - Διθυραμβικοί αμερικανικοί ισχυρισμοί που το Ιράν αρνείται δημόσια
Ντόναλντ Τραμπ 5