Κόσμος

Κορονοϊός: Στην τρίτη θέση σε θανάτους η Βραζιλία – Ξεπέρασαν τους 34.000 οι νεκροί

Δίχως τέλος είναι το δράμα με τον κορονοϊό στη Βραζιλία, καθώς η χώρα καταλαμβάνει πλέον την τρίτη θέση σε θανάτους στον κόσμο.

Οι νεκροί από τον κορονοϊό στη Βραζιλία ξεπέρασαν τους 34.000, αφήνοντας πίσω την Ιταλία, αφού είχαμε νέο μακάβριο ρεκόρ θανάτων τις τελευταίες 24 ώρες.

Συγκεκριμένα οι 1.473 θάνατοι που κατέγραψε το υπουργείο Υγείας αύξησαν σε 34.021 το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της COVID-19, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έφθασαν τα 614.941 (+30.925 σε 24 ώρες).

Χειρότερα, οι επίσημοι αριθμοί είναι, όπως λένε ειδικοί, πολύ υποτιμημένοι σε σχέση με την πραγματικότητα.

Η γιγαντιαία λατινοαμερικάνικη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει πλέον λιγότερους θανάτους μόνο από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Βραζιλία έχει τριπλάσιο αριθμό από την Ιταλία, η οποία αποτέλεσε το επίκεντρο της πανδημίας στην Ευρώπη και κατέγραφε ως χθες Πέμπτη 33.689 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19.

Κατ’ αναλογία προς τον πληθυσμό, η Βραζιλία καταγράφει 153 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, έναντι 557,2 στην Ιταλία και 585,8 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, η Βραζιλία βρίσκεται σε απόλυτους αριθμούς στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, όπου καταμετρώνται περί τα 1.870.000, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ρεκόρ θανάτων για τρίτη συνεχόμενη μέρα

Το ρεκόρ θανάτων έσπασε για τρίτη συναπτή μέρα: την Τετάρτη είχαν καταγραφεί 1.349, την Τρίτη 1.262.

Τα δεδομένα του υπουργείου δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά τις 22:00 της Πέμπτης (τοπική ώρα· 04:00 σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας), χωρίς να δοθεί κάποια εξήγηση για την καθυστέρηση. Κανονικά δημοσιοποιούνται καθημερινά περί τις 17:00.

Η Βραζιλία οδεύει να συμπληρώσει τρεις εβδομάδες χωρίς υπουργό Υγείας, μετά την παραίτηση του Νέλσον Τάιχ, τον οποίο αντικαθιστά, σε μεταβατικό ρόλο, ο ως πρότινος υφυπουργός Υγείας Εντουάρντου Παζουέλου, στρατηγός εν ενεργεία.

Θλιβερή πρωτιά για το Σάο Πάουλο

Η πολιτεία Σαν Πάουλο, η πλουσιότερη και πιο πυκνοκατοικημένη στη χώρα, συνεχίζει να δέχεται το πιο βαρύ πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας, με 8.560 θανάτους επί συνόλου 129.200 κρουσμάτων μόλυνσης, ακολουθούμενη από το Ρίο ντε Ζανέιρο (6.327 θάνατοι, 60.032 κρούσματα μόλυνσης). Μολαταύτα, και στις δύο πολιτείες άρχισε αυτή την εβδομάδα η σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη στις φτωχές πολιτείες του βορρά, ιδίως στην Αμαζόνας (2.183 νεκροί) και στην Παρά (3.416), καθώς και στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, όπως στη Σεαρά (3.813) και στην Περναμπούκ (3.124).

Την ώρα που η επιδημιολογική καμπύλη συνεχίζει να καταγράφει άνοδο, ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου συνεχίζει να απαιτεί να αποκατασταθεί η λειτουργία όλων των τομέων της οικονομίας, διότι λέει πως αυτό που τον απασχολεί είναι η προστασία των θέσεων εργασίας, και να αμφισβητεί τα μέτρα περιορισμού που ανακοίνωσαν πρακτικά όλοι οι κυβερνήτες των πολιτειών της χώρας.


Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ