Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Στο δρομολόγιο μεταξύ Σεούλ και Λος Άντζελες μολύνθηκε αεροσυνοδός της Korean Air

Κορονοϊός: Στο δρομολόγιο μεταξύ Σεούλ και Λος Άντζελες μολύνθηκε αεροσυνοδός της Korean Air

Αναστάτωση προκάλεσε στη Νότια Κορέα η είδηση πως αεροσυνοδός της Korean Air βρέθηκε θετική σε κορονοϊό. Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε δουλέψει σε πτήσεις της εταιρίας μεταξύ Σεούλ και Λος Άντζελες.

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) ανακοίνωσαν χθες ότι η αεροσυνοδός της Korean Air είχε εργαστεί στην πτήση KE958 από το Ισραήλ προς την Ιντσόν στις 15 – 16 Φεβρουαρίου. Ανάμεσα στους επιβάτες της πτήσης ήταν γκρουπ τουριστών από τη Νότια Κορέα μεταξύ των οποίων 31 άνθρωποι διαπιστώθηκε πως έχουν προσβληθεί από τον COVID-19.

Click4more Κορονοϊός: Μειώνεται ο αριθμός των νεκρών ανά μέρα στην Κίνα

Δεν έχει διευκρινιστεί επίσημα σε ποιες άλλες πτήσεις είχε εργαστεί η υπάλληλος του νοτιοκορεατικού αερομεταφορέα.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap και άλλα ΜΜΕ, η αεροσυνοδός εργάστηκε επίσης στις πτήσεις KE017 και KE012 προς και από το Λος Άντζελες των ΗΠΑ. Περίπου τριάντα μέλη πληρωμάτων της Korean Air που βρίσκονταν στις ίδιες πτήσεις τέθηκαν σε καραντίνα για 14 ημέρες, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η αεροπορική εταιρεία παρέπεμψε όλες τις ερωτήσεις για τα δρομολόγια στα οποία εργάστηκε η υπάλληλός της στα KCDC, περιοριζόμενη να διαβεβαιώσει πως «θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες αρχές για να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των επιβατών και των εργαζομένων» της.

Click4more Κορονοϊός: Αυτοβούλως σε καραντίνα ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας!

Τα KCDC ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν 334 νέα κρούσματα του κοροναϊού χθες, εξέλιξη που αυξάνει το σύνολο των ασθενών σε 1.595. Δεν υπήρξαν νέοι θάνατοι πέραν των 12 που έχουν καταγραφεί.

Η Νότια Κορέα έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα στη μεγαλύτερη εστία της επιδημίας πέραν της ηπειρωτικής Κίνας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις