Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός: Συμφωνία Κομισιόν – Biontech Pfizer για 200 εκατ. δόσεις πειραματικού εμβολίου

Κορονοϊός: Συμφωνία Κομισιόν – Biontech Pfizer για 200 εκατ. δόσεις πειραματικού εμβολίου
Reuters

Συμφωνία εξασφάλισης 200 εκατομμυρίων δόσεων του πειραματικού εμβολίου κατά του Covid – 19, το οποίο  αναπτύσσεται από την γαλλο – γερμανική σύμπραξη Biontech Pfizer, με προοπτική της εξασφάλισης 100 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη (09.09.2020).

Πρόκειται για την έκτη παρόμοια συμφωνία που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της δραστικής αντιμετώπισης του κορονοϊού. Η ολοκλήρωση των συνομιλιών με την Biontech Pfizer αποτελούν νέα πρόοδο για την διεύρυνση της σταθερής και διαφοροποιημένης προσφοράς εν δυνάμει εμβολίων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει συνομολογήσει συμφωνίας πρόσβασης σε εμβόλια με τις AstraZeneca, Sanofi-GSK, Johnson & Johnson, CureVac και Moderna.

Νωρίτερα την Τετάρτη (09.09.2020) σήμανε παγκόσμιος συναγερμός, καθώς διακόπηκαν οι δοκιμές του εμβολίου του κορονοϊού της AstraZeneca. Σύμφωνα με το Statnews.com η 3η φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου από την εταιρεία AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διακόπηκε μετά τις σοβαρές ανεπιθύμητες αντιδράσεις σε συμμετέχοντα στην Βρετανία. Με το που έγινε γνωστή αυτή η εξέλιξη οι μετοχές του φαρμακευτικού κολοσσού έπεσαν 8%.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις