Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός: Θερίζει ζωές στην Ευρώπη – Εκατοντάδες νεκροί σε Ρωσία και Πολωνία

Κορονοϊός: Θερίζει ζωές στην Ευρώπη – Εκατοντάδες νεκροί σε Ρωσία και Πολωνία

Δίχως τέλος είναι το δράμα του κορονοϊού σε πολλές χώρες της Ευρώπης με τη Ρωσία και την Πολωνία το τελευταίο 24ωρο να θρηνούν εκατοντάδες νεκρούς.

Η Ρωσία κατέγραψε 16.202 νέα κρούσματα κορονοϊού το 24ωρο που πέρασε και έναν αριθμό ρεκόρ 346 θανάτων από την COVID-19, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.

Με τους νέους θανάτους, ανήλθε σε 26.935 ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την COVID-19 στη χώρα.

Οι προσβληθέντες από τον νέο κορονοϊό ανέρχονται πλέον σε 1.563.976 στη Ρωσία, τη χώρα των περίπου 145 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία βρίσκεται στην τέταρτη θέση σε αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ, την Ινδία και τη Βραζιλία.

Πολωνία: Ρεκόρ με 18.820 κρούσματα και 236 νεκρούς

Η Πολωνία ανέφερε σήμερα αριθμό ρεκόρ 18.820 κρουσμάτων μόλυνσης από το νέο κορονοϊό, αλλά και 236 θανάτους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, με τη χώρα να βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κορεσμό των νοσοκομείων, ενώ συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις κατά μιας απόφασης για τις αμβλώσεις.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι μέχρι σήμερα οι ασθενείς που νοσούν από την COVID-19 καταλαμβάνουν 13.931 κλίνες νοσοκομείων, ενώ χρησιμοποιούν 1.150 αναπνευστήρες, σε σύγκριση με τις 13.291 κλίνες και τους 1.078 αναπνευστήρες που χρησιμοποιούσαν την προηγούμενη ημέρα.

Η Πολωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με ευρείες διαδηλώσεις, μετά την απόφαση που έλαβε την Τρίτη το Συνταγματικό Δικαστήριο που απαγορεύει σχεδόν στο σύνολό τους τις αμβλώσεις, στη χώρα, όπου κυριαρχούν οι Καθολικοί.

Ασταμάτητος ο κορονοϊός στην Τσεχία 

Η Τσεχική Δημοκρατία κατέγραψε 15.663 νέα κρούσματα κορονοϊού το 24ωρο που πέρασε, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε μια μέρα που ανακοινώνονται στη χώρα.

Με τα νέα κρούσματα ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον SARS-CoV-2 στην Τσεχία ανήλθε σε 284.033, ενώ ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την COVID-19 ανήλθε σε 2.547, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Στην Τσεχία ο ρυθμός εξάπλωσης του νέου κορονοϊού είναι από τους ταχύτερους στην Ευρώπη.

8.616 νέα κρούσματα στην Ελβετία και 24 θάνατοι

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό αυξήθηκαν σήμερα κατά 8.616 μέσα σε μία ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων υγειονομικών αρχών, καθώς η κυβέρνηση συνεδρίασε για αν εξετάσει τη λήψη πιο αυστηρών μέτρων, για τον περιορισμό της εξάπλωσης των κρουσμάτων.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελβετία, αλλά και στο μικρό γειτονικό Πριγκιπάτο του Λίχτενσταϊν αυξήθηκε στα 135.658 κρούσματα, με τον αριθμό των θανάτων να αυξάνεται κατά 24 στους 1954 θανάτους.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις