Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός: Θετικοί στον ιό 23 βουλευτές του Ιράν!

Κορονοϊός: Θετικοί στον ιό 23 βουλευτές του Ιράν!

“Θερίζει” ο κορονοϊός στο Ιράν, όπου οι νεκροί έχουν φτάσει τους 66, και τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 1.500!

Από τον ιό δεν έχουν γλιτώσει ούτε οι βουλευτές της χώρας, με 23 από αυτούς να είναι ασθενείς. Την ίδια

Πρώτο κρούσμα σε Ουκρανία και Γιβραλτάρ

Παράλληλα η Ουκρανία έχει το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα στο Reuters ο Ίχορ Κουζίν, ο εκτελών χρέη επικεφαλής της κέντρου δημόσιας υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Ο άνδρας εισήχθη στο νοσοκομείο το Σάββατο στη δυτική πόλη Τσερνιβτσί, έχοντας ταξιδέψει στην Ουκρανία από την Ιταλία μέσω Ρουμανίας, δήλωσε ο Κουζίν.

click4more: Έτοιμη για έκτακτα μέτρα η ΕΚΤ μετά το βαρύ χτύπημα στην Ευρωπαϊκή Οικονομία

Η κατάσταση της υγείας του άνδρα είναι σταθερή ενώ η σύζυγός του τέθηκε σε αυτοαπομόνωση στο σπίτι, δήλωσε στη συνέχεια σε δημοσιογράφους ο υφυπουργός Υγείας Βίκτορ Λιάσκο.

«Χθες, σας είπα ότι είχαμε τέσσερα ύποπτα κρούσματα», δήλωσε ο Λιάσκο. «Σήμερα επιβεβαιώθηκε ένα από αυτά».

Το πρώτο κρούσμα σημειώθηκε επίσης και στο Γιβραλτάρ.

Ακόμα 31 κρούσματα στην Γερμανία

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού Covid-19 στην Γερμανία αυξήθηκε στα 188, έναντι 157 χθες το απόγευμα, ανακοίνωσε το Robert Koch Institute (RKI).

Δεκατρία από τα δεκαέξι ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας έχουν πλέον αναφέρει κρούσματα του νέου ιού, με το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας να συγκεντρώνει τα περισσότερα κρούσματα, διευκρινίζει το RKI.

Η Γερμανία δεν έχει αναφέρει μέχρι στιγμής θανατηφόρο κρούσμα του ιού, ο οποίος εμφανίσθηκε στο τέλος του 2019 στην πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας και έκτοτε εξαπλώνεται στον κόσμο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις