Κόσμος

Κορονοϊός: Θετικός ο πρώην πρόεδρος των Πρασίνων στη Γερμανία Τζεμ Έζντεμιρ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Θετικός στον κορονoϊό είναι ο πρώην πρόεδρος των Πρασίνων (Die Gruenen) Τζεμ Έζντεμιρ με τον ίδιο να δηλώνει καλά.

Αντίθετα χειροτερεύει η κατάσταση της υγείας του υποψήφιoυ για την ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Φρίντιρχ Μερτς που έχει επίσης προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Ο Έζντεμιρ  μολύνθηκε από τον κορονοϊό και το δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω βίντεο «για να καταστήσει σαφές ότι ο καθένας μας μπορεί να μολυνθεί. Είμαι όμως πολύ καλά», τόνισε. 

 Ο 54χρονος Πράσινος βουλευτής του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag) έκανε έκκληση στους συμπολίτες του να παραμείνουν στο σπίτι και να πάρουν στα σοβαρά την κατάσταση. «Το θέμα τώρα είναι να προστατεύσουμε όλους τους άλλους. Παρακαλώ μείνετε στο σπίτι.» Όπως είπε στο βίντεο ο ίδιος είχε μπει εθελοντικά σε μεγάλο βαθμό σε καραντίνα πριν από το αποτέλεσμα του τεστ και έτσι δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα περισσότερο τώρα.

Ένας άλλος εξέχων Γερμανός πολιτικός είναι ήδη μολυσμένος εκτός από τον Έζντεμιρ: o υποψήφιος  πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς ανακοίνωσε σήμερα ότι η κατάστασή του δεν έχει βελτιωθεί. «Την τέταρτη μέρα  τα συμπτώματα της γρίπης έχουν χειροτερέψει», έγραψε στο τουίτερ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο τραγουδιστής Oliver Tree, ανάμεσα στους νεκρούς της σύγκρουσης ελικοπτέρων στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Ο 32χρονος μουσικός, γνωστός για τα viral βίντεό του, ανάμεσα στους έξι ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Oliver Tree
Η Γενεύη «φλέγεται»: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G7 στη Γαλλία
Διαδηλωτές στη Γενεύη συγκρούστηκαν με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο και έσπασαν τα παράθυρα μιας τράπεζας, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7 στη γειτονική Γαλλία
Γενεύη
Οι ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό απειλούν να τορπιλίσουν μια συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν - Τραμπ: «Είπα στον Νετανιάχου τι στο διάολο κάνεις;»
Μετά τα πλήγματα στη Βηρυτό, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται για μια «πιθανή» επίθεση στην ισραηλινή επικράτεια
REUTERS