Τετάρτη, 22 Μαΐ
26oC Αθήνα

Κορονοϊός: Θετικός ο πρώην πρόεδρος των Πρασίνων στη Γερμανία Τζεμ Έζντεμιρ

Κορονοϊός: Θετικός ο πρώην πρόεδρος των Πρασίνων στη Γερμανία Τζεμ Έζντεμιρ

Θετικός στον κορονoϊό είναι ο πρώην πρόεδρος των Πρασίνων (Die Gruenen) Τζεμ Έζντεμιρ με τον ίδιο να δηλώνει καλά.

Αντίθετα χειροτερεύει η κατάσταση της υγείας του υποψήφιoυ για την ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Φρίντιρχ Μερτς που έχει επίσης προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Ο Έζντεμιρ  μολύνθηκε από τον κορονοϊό και το δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω βίντεο «για να καταστήσει σαφές ότι ο καθένας μας μπορεί να μολυνθεί. Είμαι όμως πολύ καλά», τόνισε. 

 Ο 54χρονος Πράσινος βουλευτής του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag) έκανε έκκληση στους συμπολίτες του να παραμείνουν στο σπίτι και να πάρουν στα σοβαρά την κατάσταση. «Το θέμα τώρα είναι να προστατεύσουμε όλους τους άλλους. Παρακαλώ μείνετε στο σπίτι.» Όπως είπε στο βίντεο ο ίδιος είχε μπει εθελοντικά σε μεγάλο βαθμό σε καραντίνα πριν από το αποτέλεσμα του τεστ και έτσι δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα περισσότερο τώρα.

Ένας άλλος εξέχων Γερμανός πολιτικός είναι ήδη μολυσμένος εκτός από τον Έζντεμιρ: o υποψήφιος  πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς ανακοίνωσε σήμερα ότι η κατάστασή του δεν έχει βελτιωθεί. «Την τέταρτη μέρα  τα συμπτώματα της γρίπης έχουν χειροτερέψει», έγραψε στο τουίτερ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις