Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Κορονοϊός: «Θετικός» ο σύζυγος της Κάμαλα Χάρις, ο πρώτος «δεύτερος κύριος» των ΗΠΑ

Κορονοϊός: «Θετικός» ο σύζυγος της Κάμαλα Χάρις, ο πρώτος «δεύτερος κύριος» των ΗΠΑ
Reuters

Ο κορονοϊός «τρύπωσε» στον Λευκό Οίκο, προσβάλλοντας τον σύζυγο της αντιπροέδρου, Κάμαλα Χάρις. Ο λόγος για τον Νταγκ Έμχοφ, τον αποκαλούμενο και «second gentleman».

Καθώς ο κορονοϊός χτύπησε τον σύζυγο, η Κάμαλα Χάρις υποχρεώθηκε να ακυρώσει τη συμμετοχή της σε εκδήλωση στην αμερικανική προεδρία «προληπτικά» και θα συνεχίσει να υποβάλλεται καθημερινά σε εξετάσεις.

Ο Νταγκ Έμχοφ διαγνώστηκε πως μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2, πάντως η σύζυγός του έλαβε αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, την Τετάρτη (16.03.2022). Παρόλα αυτά, η Κάμαλα Χάρις ακύρωσε τη συμμετοχή της σε εκδήλωση στην αμερικανική προεδρία «προληπτικά» και θα συνεχίσει να υποβάλλεται καθημερινά σε εξετάσεις, ενημέρωσε η εκπρόσωπος της αντιπροέδρου, η Σαμπρίνα Σινγκ.

Δείτε το «τουιτάρισμα» της Κάμαλα Χάρις:

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν είπε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο ότι η αντιπρόεδρός του «επέλεξε να μην το διακινδυνεύσει», ότι «προληπτικά, επέλεξε να μην είναι μαζί μας απόψε». Ο κ. Έμχοφ «πάει καλά», διαβεβαίωσε.

Ο Νταγκ Έμχοφ, δικηγόρος, 57 ετών, είναι ο πρώτος «δεύτερος κύριος» στην αμερικανική ιστορία.

Αρκετές εξέχουσες προσωπικότητες στις ΗΠΑ, ανάμεσά τους ο πρώην πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, μολύνθηκαν από τον ιό το τελευταίο διάστημα, την ώρα που πολιτείες και πόλεις προχωρούν στην άρση των περισσότερων από τα περιοριστικά μέτρα που απέμεναν.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα η οποία έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο χτύπημα από την πανδημία σε παγκόσμια κλίμακα, με περίπου 966.000 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 79 εκατ. και πλέον κρουσμάτων του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς έως την Τρίτη (15.03.2022).

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις