Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Θετικός στην COVID-19 o ΥΠΕΞ της Τυνησίας – Eκδηλώνει «πολύ σοβαρά» συμπτώματα

Κορονοϊός: Θετικός στην COVID-19 o ΥΠΕΞ της Τυνησίας – Eκδηλώνει «πολύ σοβαρά» συμπτώματα
Φωτογραφία video grab

Το υπουργείο Υγείας της Τυνησίας ανακοίνωσε την Κυριακή (24/1) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 2.059 κρούσματα κορονοϊού, ενώ υπέκυψαν 80 ασθενείς με την COVID-19. Ο απολογισμός της πανδημίας έχει φθάσει ως εδώ τους 6.234 νεκρούς επί συνόλου 197.373 μολύνσεων.

Την περασμένη Παρασκευή, η Τύνιδα ανακοίνωνε τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό θυμάτων αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία, 103 νεκρούς. Στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 2.165 ασθενείς, οι 418 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), κατά τα στοιχεία του υπουργείου.

Επίσης, την Κυριακή (24/1) ανακοινώθηκε ότι ο Οθμάν Τζεράντι, ο υπουργός Εξωτερικών της Τυνησίας, έχει μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό και εκδηλώνει «πολύ σοβαρά» συμπτώματα της COVID-19, τόσο με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του, όσο και από τον ίδιο.

«Τα τεστ στα οποία υποβλήθηκα επιβεβαίωσαν ότι έχω την COVID-19, παρότι λάμβανα όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και τηρούσα τα πρωτόκολλα» βιοασφάλειας, ανέφερε ο κ. Τζεράντι μέσω Twitter. Πρόσθεσε πως έχει «πολύ σοβαρά συμπτώματα» της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, προσθέτοντας «προσεύχομαι στον θεό να είναι όλοι ασφαλείς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις