Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με τις πληρωμές των ξενοδοχείων απομόνωσης

Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με τις πληρωμές των ξενοδοχείων απομόνωσης
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Στοιχεία για την πορεία πληρωμής των ξενοδοχείων απομόνωσης για ασθενείς με κορονοϊό έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο επεξεργασίας τουριστικών συμφωνιών με την Πορτογαλία, το Καζακστάν, την Αίγυπτο και την Κύπρο, από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Η διαδικασία πληρωμής έχει ήδη μπει σε μια σειρά, ωστόσο υπήρξαν προβλήματα κατά την κατάθεση των δικαιολογητικών, όπως διπλομετρήσεις στο ίδιο δωμάτιο, είπε ο κ. Θεοχάρης, αναφερόμενος στην επισήμανση των εισηγητών της αντιπολίτευσης για μη εξόφληση των ξενοδοχείων καραντίνας.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Θεοχάρης, έχουν εξοφληθεί τα 31 από τα 80 ξενοδοχεία απομόνωσης, τα 27 δεν έχουν στείλει ακόμα τα σωστά δικαιολογητικά, ενώ 12 είναι σε διαδικασία πληρωμής. Τα ξενοδοχεία δεν έχουν κανένα λόγο να διαμαρτύρονται, διότι η διαδικασία έχει μπει σε μια σειρά, είπε ο κ. Θεοχάρης.

Οι τρεις συμφωνίες υπερψηφίστηκαν από την πλειοψηφία των εκπροσώπων των κομμάτων, ωστόσο η συζήτηση επεκτάθηκε στον τρόπο διαχείρισης του τουριστικού ρεύματος εν μέσω πανδημίας από την κυβέρνηση, με τον υπουργό Τουρισμού να τονίζει ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να κλείσει ο τουρισμός και ταυτόχρονα να υποτιμά τον ιό.

Όπως είπε ο κ. Θεοχάρης, η υποτίμηση του ιού είναι η συνταγή της καταστροφής. “Είναι η υποτίμηση που οδηγεί τον κ. Πολάκη να φωτογραφίζεται ενώ υπάρχει lockdown, λες και δεν συμβαίνει τίποτα, λες και ο ιός δεν είναι τίποτα το σημαντικό. Και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, να τον καλύπτει. Και άρα, να δείχνει από την υψηλότατη ιεραρχία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπάρχει μία κοινή γραμμή, που σας ενώνει: Η υποτίμηση-υποτίμηση-υποτίμηση του ζητήματος αυτού”. 

Απαντώντας επίσης στην κριτική της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου για μη υποχρέωση τουριστών να έχουν κάνει τέστ για τον ιό, 72 ώρες προτού εισέλθουν στη χώρα, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι “εάν βάζαμε 72 ώρες τεστ, οριζόντια, το καλοκαίρι θα είχαμε 100.000 τουρίστες. Τώρα, υποδεχθήκαμε 4,5 εκατ. και πάνω. Και εξ αυτού αποδεικνύεται ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κλείσουμε τον ελληνικό τουρισμό”.

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις