Κόσμος

Κορονοϊός: Το Sputnik V κατέθεσε αίτηση έγκρισης από τη Ευρωπαϊκή Ένωση

Πολλές χώρες του κόσμου έχουν εγκρίνει το εμβόλιο Sputnik V με την Μόσχα να περιμένει το πράσινο φως και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) κατέθεσε αίτηση για καταχώρηση του εμβολίου Sputnik V κατά της Covid-19 στην ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης και περιμένει την αξιολόγησή του τον Φεβρουάριο, καθώς η Μόσχα επιδιώκει να επιταχύνει την παγκόσμια διάθεσή του.

Το εμβόλιο Sputnik V έχει εγκριθεί για χρήση στην Αργεντινή, την Λευκορωσία, την Σερβία και άλλες χώρες.

Στον επίσημο λογαριασμό προώθησης του ρωσικού εμβολίου στο Twitter αναφέρεται ότι η ρωσική ομάδα και ομάδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ( EMA) είχαν χθες συνάντηση αξιολόγησης του ρωσικού εμβολίου και ότι η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή θα λάβει απόφαση για την έγκριση του εμβολίου με βάση τις αξιολογήσεις. 

Η Ρωσία θα υποβάλει επίσημη αίτηση στην Ευρωπαϊκή Ενωση τον Φεβρουάριο για την έγκριση του Sputnik V, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στο φόρουμ Reuters Next ο επικεφαλής του RDIF Κίριλ Ντμίτριεφ.

Η διαδικασία έγκρισης του ρωσικού εμβολίου για επείγουσα χρήση καθυστέρησε στην Βραζιλία, αφού η ρυθμιστική αρχή της χώρας ανακοίνωσε ότι τα συνοδευτικά της αίτησης δεδομένα δεν εκπληρώνουν τα ελάχιστα κριτήρια.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί βουλευτές εναντιώνονται στο σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία: «Όχι άλλες παραχωρήσεις στον Πούτιν»
«Η Ουκρανία δεν πρέπει να αναγκασθεί να παραχωρήσει τα εδάφη της σε έναν από τους πλέον απροκάλυπτους εγκληματίες πολέμου στον κόσμο, τον Βλαντίμιρ Πούτιν»
Κογκρέσο
Ο Τραμπ αλλάζει στάση για το σχέδιο των 28 σημείων για την Ουκρανία: «Δεν είναι η τελική μου πρόταση»
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως περιμένει απάντηση από το Κίεβο το αργότερο έως την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, ενώ θέλει να έχει υπογραφεί μνημόνιο ειρήνης μέχρι το τέλος της χρονιάς
Ντόναλντ Τραμπ
13
Ουκρανία: Ο Εμανουέλ Μακρόν προειδοποιεί ότι το σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ πρέπει να αναθεωρηθεί με τη συμμετοχή των Ευρωπαίων
Ο Γάλλος πρόεδρος εκτιμά ότι η πρόταση της Ουάσινγκτον δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με την Ευρώπη, η οποία διαθέτει κρίσιμους μοχλούς πίεσης στο ουκρανικό ζήτημα
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν