Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός: Το Μπαχρέιν ξεκινά εμβολιασμούς με Pfizer σε εφήβους

Κορονοϊός: Το Μπαχρέιν ξεκινά εμβολιασμούς με Pfizer σε εφήβους

Την απόφαση να κάνει σε εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών δυο δόσεις εμβολίου των Pfizer / BioNTech κατά της Covid-19 πήρε το Μπαχρέιν.

Η κυβέρνηση του Μπαχρέιν ακολουθεί τις οδηγίες της εθνικής ιατρικής task force για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, η οποία και ενέκρινε τον εμβολιασμό με Pfizerτων εφήβων, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BNA.

Η απόφαση από πλευράς της συγκεκριμένης επιτροπής του υπουργείου Υγείας, η οποία είναι αρμόδια για την εκστρατεία εμβολιασμού, ακολουθεί συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, διευκρίνισε το BNA.

Ο εμβολιασμός θα πρέπει να εγκρίνεται από κηδεμόνα, που θα είναι υποχρεωμένος να είναι παρών κατά τη χορήγηση των δόσεων, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Το Μπαχρέιν έχει εγκρίνει έξι εμβόλια κατά της COVID-19, της Sinopharm, των Pfizer/BioNTech, της AstraZeneca, της Johnson & Johnson, καθώς και τα ρωσικά Sputnik V και Sputnik Light.

Μέχρι σήμερα  η αραβική χώρα έχει καταγράψει επίσημα πάνω από 750 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου κάπου 203.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις