Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός – Βουλγαρία: Πότε λήγουν τα περιοριστικά μέτρα και τα πράσινα πιστοποιητικά

Κορονοϊός – Βουλγαρία: Πότε λήγουν τα περιοριστικά μέτρα και τα πράσινα πιστοποιητικά
Reuters

Στη Βουλγαρία, η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταργήσει τα πράσινα πιστοποιητικά για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού στα τέλη Μαρτίου. «Ολόκληρη η χώρα θα είναι πράσινη», σχολίασε ο πρωθυπουργός, Κίριλ Πέτκοφ.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Κίριλ Πέτκοφ, σε συνέντευξη Τύπου μετά το υπουργικό συμβούλιο σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, «κάποια στιγμή γύρω στις 20 Μαρτίου 2022, θα είναι δυνατή η άρση όλων των περιορισμών που απορρέουν από το πράσινο πιστοποιητικό, το οποίο θα χρησιμοποιείται μόνο για ταξιδιωτικούς σκοπούς στην Ευρώπη».

Στον χάρτη των περιοχών με χρωματική κωδικοποίηση, το κόκκινο δίνει τη θέση του στο κίτρινο. Ολόκληρη η χώρα εισέρχεται στο στάδιο δύο και στο στάδιο τρία και, με τον τρέχοντα ρυθμό, αναμένουμε ότι θα φτάσουμε στο στάδιο ένα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρη η Βουλγαρία θα είναι πράσινη, σχολίασε ο Πέτκοφ, αναφερόμενος στην εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα.

Κορονοϊός – Βουλγαρία: 800 χιλιάδες εμβολιασμοί σε 60 ημέρες

«Καταφέραμε να ξεπεράσουμε αυτό το κύμα της Όμικρον, χωρίς να κλείσουμε μαζικά τα σχολεία και τις επιχειρήσεις. Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στη μεθοδολογία που δημιουργήσαμε με όλη την ομάδα με βάση την πληρότητα των κλινών στις ΜΕΘ και χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο που υπολόγιζε τους πραγματικούς κινδύνους για το σύστημα υγείας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο Πέτκοφ επεσήμανε επίσης τη θετική επίδραση των αυξημένων ποσοστών εμβολιασμού στη Βουλγαρία, έπειτα από περίπου 800 χιλιάδες δόσεις εμβολίων που χορηγήθηκαν σε 60 ημέρες. «Θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τους Βούλγαρους να εμβολιαστούν», δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε επίσης τους γιατρούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις