Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός – Βρετανία: Νέο ρεκόρ με πάνω από 93.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Κορονοϊός – Βρετανία: Νέο ρεκόρ με πάνω από 93.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Η Βρετανία κατέγραψε σήμερα, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ένα νέο ρεκόρ μολύνσεων κορονοϊού με 93.045 κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών, σπάζοντας το ρεκόρ των 88.376 κρουσμάτων μία ημέρα πριν.

Αντιμέτωπη, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, με ένα «τσουνάμι» εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον, η Βρετανία μετρά συνολικά 147.048 νεκρούς από την Covid-19, εκ των οποίων 111 που καταγράφηκαν σήμερα.

Αν και στην Αγγλία, η βρετανική κυβέρνηση περιορίστηκε στο να εισάγει εκ νέου τη χρήση της μάσκας στους περισσότερους δημόσιους χώρους (εξαιρουμένων των παμπ και των εστιατορίων), να ενθαρρύνει την τηλεργασία όσο είναι δυνατόν και να επιβάλει ένα υγειονομικό πάσο για τις μαζικές συγκεντρώσεις, παρά τη δυσφορία μιας μερίδας των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος, οι τοπικές κυβερνήσεις της Σκωτίας και της Ουαλίας αποφάσισαν να εφαρμόσουν αυστηρότερα μέτρα.

Στη Σκωτία, όπου σύμφωνα με την πρωθυπουργό Νίκολα Στέρτζον, η Όμικρον είναι πλέον κυρίαρχη, οι πολίτες κλήθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους ενόψει των Χριστουγέννων. «Το τσουνάμι για το οποίο προειδοποίησα πριν από μία εβδομάδα αρχίζει τώρα να μας χτυπά», δήλωσε η ίδια σήμερα.

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται από τον νόμο να λάβουν από σήμερα «λογικά μέτρα» για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού. Στις παμπ διατυπώθηκε η προτροπή να επιστρέψουν στην εξυπηρέτηση των πελατών στα τραπέζια παρά στο μπαρ.

Στην Ουαλία, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ντρέικφορντ έδωσε εντολή για το κλείσιμο των μπαρ από τις 27 Δεκεμβρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις