Κόσμος

Κορονοϊός: Χαλαρώνει τα μέτρα στα εστιατόρια η Φινλανδία

Η κυβέρνηση στη Φινλανδία ανακοίνωσε ότι θα άρει τους περιορισμούς της για τις ώρες λειτουργίας των εστιατορίων που προσφέρουν κυρίως φαγητό αλλά διατηρεί σε ισχύ αυστηρότερους κανόνες για τα μπαρ και τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης.

«Χάρη στην υπεύθυνη συμπεριφορά των πολιτών και τα μέτρα που λάβαμε, η κατάσταση στη Φινλανδία είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη», δήλωσε σε δημοσιογράφους η Κρίστα Κιούρου, η αρμόδια υπουργός για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στη Φινλανδία.

Οι νέοι κανόνες, που θα τεθούν σε ισχύ την Κυριακή, θα επιτρέπουν στα εστιατόρια που σερβίρουν κυρίως φαγητό να παραμείνουν ανοικτά για όσο επιθυμούν, με εξαίρεση τις περιοχές όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα του κορονοϊού, ενώ τα μπαρ και τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης θα πρέπει να σταματούν την πώληση αλκοόλ στις 22.00.

Νωρίτερα σήμερα, οι υγειονομικές αρχές στη Φινλανδία ανακοίνωσαν ότι η προηγούμενη αύξηση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων COVID-19 ομαλοποιήθηκε και ότι οι αριθμοί φαίνεται ακόμα και να μειώνονται οριακά.

Τις τελευταίες 14 ημέρες, ο σωρευτικός αριθμός κρουσμάτων COVID-19 στη Φινλανδία ανά 100.000 κατοίκους ανήλθε σε 48,5 σήμερα, ο χαμηλότερος στην Ευρώπη μαζί με την Εσθονία.

«Οι Φινλανδοί κατά πλειονότητα συμμορφώνονται με τις οδηγίες και τις συστάσεις», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Μίκα Σάλμινεν, επικεφαλής του τομέα ασφάλειας της υγείας στο Φινλανδικό Ινστιτούτο για την Υγεία και την Πρόνοια, εξηγώντας για ποιο λόγο η χώρα κατάφερε να περιορίσει την ασθένεια.

Συνολικά 2,5 εκατ. από τους συνολικά 5,5 εκατ. κατοίκους της χώρας έχουν ‘κατεβάσει’ στο κινητό τους την εφαρμογή της κυβέρνησης για την ιχνηλάτηση επαφών, σύμφωνα με τον ίδιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε δίκη δύο Γάλλοι streamers για τον θάνατο ενός 46χρονου σε live μετάδοση – Έκαναν βίντεο με βασανισμούς και ωμή βία
Η έρευνα ξεκίνησε μετά την αποκάλυψη βίντεο όπου το θύμα δεχόταν προσβολές και χτυπήματα, τον απειλούσαν σε ζωντανή μετάδοση, στο κανάλι του, το οποίο είχε συγκεντρώσει σχεδόν 200.000 ακολούθους
Ο 46χρονος Ζαν Πορμανόβ
Η Αρχιεπίσκοπος Σάρα Μαλάλι έγινε η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας – Επεισόδιο προκάλεσε κληρικός
Ο διορισμός της προκάλεσε κριτική από ορισμένους συντηρητικούς στο παγκόσμιο δίκτυο των Αγγλικανών που αντιτίθενται στη χειροτονία των γυναικών
Η Αρχιεπίσκοπος Σάρα Μαλάλι
Θηριώδη κύματα παρέσυραν και έπνιξαν 13χρονη στη Μάλτα: Αγνάντευε τη θάλασσα με την οικογένειά της σε πεζόδρομο
Η σορός του κοριτσιού βρέθηκε παγιδευμένη σε βράχους στον πυθμένα της θάλασσας και ανασύρθηκε από τους δύτες - Τα κύματα παρέσυραν τον πατέρα και τον αδερφό της οι οποίοι κατάφεραν να κολυμπήσουν και να σωθούν
Μάλτα