Κόσμος

Κορονοϊός – Χιλή: Αρχίζει η εκστρατεία για την 4η δόση εμβολίου στους άνω των 55 ετών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Χιλή ξεκίνησε σήμερα την εθνική εκστρατεία της για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού, η οποία θα δίνεται, σε πρώτη φάση, στους πολίτες ηλικίας άνω των 55 ετών, την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα μολύνσεων.

Σε αυτήν τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, που καταγράφει από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού παγκοσμίως, οι ανοσοκατεσταλμένοι, οι υγειονομικοί και οι ηλικιωμένοι σε γηροκομεία λαμβάνουν την τέταρτη δόση από τις 10 Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος Σεμπάστιαν Πινιέρα, 72 ετών, προώθησε την έναρξη αυτής της εκστρατείας λαμβάνοντας μια τέταρτη δόση, κατά τη διάρκεια των διακοπών του, στο νότιο τμήμα της χώρας.

«Για να προστατευτούμε, ακολουθήσαμε μια στρατηγική από την πρώτη ημέρα, η οποία συνίσταται στο να προλαμβάνουμε, να έχουμε προβάδισμα προκειμένου ο κορονοϊός να μην μας καταλάβει εξαπίνης», είπε σε δημοσιογράφους.

Η Χιλή ξεκινά αυτήν την εκστρατεία, την ώρα που η χώρα σπάει ένα μετά το άλλο τα ημερήσια ρεκόρ μολύνσεων. Σήμερα κατέγραψε περισσότερα από 31.000 νέα κρούσματα.

Στη Χιλή, το 89,6% του πληθυσμού ηλικίας 3 ετών και άνω έχει λάβει δύο δόσεις ή ένα μονοδοσικό εμβόλιο και το 73,9% έχει κάνει μια τρίτη δόση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Κομισιόν έβγαλε οδηγίες επιβίωσης 72 ωρών για τους πολίτες όλης της Ευρώπης σε περίπτωση κρίσης ή απειλής
«Από τη συσκευασία των απαραίτητων ειδών σε μια τσάντα έκτακτης ανάγκης έως τη γνώση του πώς να αντιδράσει κανείς όταν συμβεί καταστροφή, η ετοιμότητα ξεκινά με πρακτικά μέτρα»
Sergey Tolmachev 24
Ισπανία: Η κυβέρνηση δεσμεύεται να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα
Ο υπουργός Μεταφορών Όσκαρ Πουέντε παρουσίασε έκτακτο σχέδιο ασφαλείας με διπλό έλεγχο και τεχνητή νοημοσύνη - Νέες απεργίες προ των πυλών, τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές
Ο υπουργός Μεταφορών της Ισπανίας, Όσκαρ Πουέντε
Beef Ντόναλντ Τραμπ – Αμπντούλ Ελ Σαγέντ: «Μόνο ανόητοι θα τον ψήφιζαν» – «Να με αποκαλείτε γερουσιαστή»
Η μάχη για την έδρα της Γερουσίας στο Μίσιγκαν – μεταξύ του Ελ-Σαγέντ και του Ρεπουμπλικανού Μάικ Ρότζερς – εξελίσσεται σε σκληρό θρίλερ και μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για τον έλεγχο του Κογκρέσου
Αμπντούλ Ελ-Σαγέντ
Μπρους Σπρίνγκστιν για ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: «Η ψήφος μας είναι η φωνή μας»
Ο διάσημος μουσικός απευθύνθηκε στους εκλεγμένους αξιωματούχους και τους εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης, υπενθυμίζοντάς τους τον όρκο τους να προστατεύουν και να υπερασπίζονται το Σύνταγμα
Μπρους Σπρίνγκστιν