Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κόσοβο: “Αναγγελίες θανάτου της δημοκρατίας” αναρτήθηκαν σε δρόμους της Πρίστινας

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

“Αναγγελίες θανάτου της δημοκρατίας” αντίκρισαν σήμερα κάτοικοι της πρωτεύουσας του Κοσόβου, Πρίστινας που πέρασαν από κεντρικά σημεία της πόλης, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

“Με βαθιά λύπη ανακοινώνουμε τους πολίτες του Κοσόβου ότι στις 12 Οκτωβρίου του 2015 τις βραδινές ώρες μετά από επίθεση εναντίον της, απεβίωσε η Δημοκρατία. Πενθούντες: Οι πολίτες του Κοσόβου” αναγράφεται στις αφίσες σε μορφή αναγγελίας θανάτου.

Στις 12 Οκτωβρίου συνελήφθη ο ιδρυτής του ριζοσπαστικού αντιπολιτευόμενου κινήματος “Αυτοδιάθεση”, Αλμπίν Κούρτι. Η σύλληψή του προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία υποστηρικτών του στο κέντρο της Πρίστινας και στα επεισόδια που ξέσπασαν την ίδια νύχτα τραυματίστηκαν 15 διαδηλωτές και 14 αστυνομικοί.

Το κίνημα “Αυτοδιάθεση” αντιδρά στη συμφωνία Βελιγραδίου – Πρίστινας που προβλέπει τη συγκρότηση Ένωσης Σερικών Δήμων στο Κόσοβο και τις τελευταίες μέρες πρωτοστατεί σε διαμαρτυρίες διαφόρων μορφών κατά της κυβέρνησης του Κοσόβου.

Βουλευτές του πέταξαν αυγά εναντίον του πρωθυπουργού, Ίσα Μουστάφα μέσα στην αίθουσα της Βουλής, ο Αλμπίν Κούρτι έριξε δακρυγόνο στην αίθουσα της Βουλής την ώρα που διεξαγόταν συνεδρίαση ενώ σήμερα επίθεση με αυγά δέχθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Πετρίτι Σελίμι.

Εκπρόσωποι της “Αυτοδιάθεσης” τονίζουν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για τις “αναγγελίες θανάτου της δημοκρατίας” και ότι δεν είναι έργο των ακτιβιστών του κινήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε