Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κόσοβο: Στα ύψη και πάλι το θερμότερο στην περιοχή – Πυροβολήθηκε Σέρβος

Κόσοβο: Στα ύψη και πάλι το θερμότερο στην περιοχή – Πυροβολήθηκε Σέρβος

Ανέβηκε και πάλι στα ύψη το θερμόμετρο στο Κόσοβο μετά τον χθεσινό (11.4.2023) σοβαρό τραυματισμό Σέρβου από πυροβολισμό στην πόλη Ζβέτσαν

Το θύμα, ο Σέρβος Μίλαν Γιοβάνοβιτς, δέχθηκε πυρά χθες τα μεσάνυχτα, λίγα λεπτά αφού είχε διασχίσει με το αυτοκίνητο του αστυνομικό οδόφραγμα κοντά στην πόλη Ζβέτσαν στο Βόρειο Κόσοβο.

Ο Σέρβος από το Κόσοβο τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Από το νοσοκομείο της Βόρειας Μιτρόβιτσας ανακοινώθηκε ότι έφερε διαμπερές τραύμα από βλήμα πυροβόλου όπλου στην αριστερή πλευρά του θώρακος. Η κατάσταση της υγείας του σήμερα (11.4.2023) είναι σταθερή και δεν διατρέχει κίνδυνο για την ζωή του.

Δεν ξέρει ποιος τον πυροβόλησε

Ο ίδιος δήλωσε σε σερβικά ΜΜΕ ότι δεν γνωρίζει από πού προήλθαν τα πυρά, ανέφερε ωστόσο ότι το περιστατικό συνέβη εντός της περιοχής όπου βρίσκεται η στρατιωτική – αστυνομική βάση «Μπίστριτσα» στην πόλη Ζβέτσαν του Κοσόβου.

Από την αστυνομική διοίκηση του Κοσόβου ανακοινώθηκε ότι «δεν υπήρξε καμία εμπλοκή αστυνομικών χθες το βράδυ σε περιστατικό με πυροβολισμούς».

«Δράστες ήταν Κοσοβάροι αστυνομικοί λένε οι Σέρβοι»

Το γραφείο για το Κόσοβο της σερβικής κυβέρνησης θεωρεί βέβαιο ότι πυροβόλησαν οι Κοσοβάροι αστυνομικοί και κατηγορεί την κυβέρνηση του Άλμπιν Κούρτι για προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης του σερβικού πληθυσμού στο Κόσοβο.

«Ο Κούρτι παραβιάζει όλες τις συμφωνίες και με διάφορες προβοκάτσιες προσπαθεί να προκαλέσει την αντίδραση των Σέρβων. Είναι προφανές ότι οι εντάσεις και η κρίση εξυπηρετούν μόνο την Πρίστινα για να αποφύγει με αυτό τον τρόπο την εφαρμογή της συμφωνίας για την σύσταση της Ένωσης Σερβικών Δήμων» δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου για το Κόσοβο Πέταρ Πέτκοβιτς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις