Κόσμος

Κόστα Ρίκα: Βρέθηκαν δυο πτώματα στην θάλασσα μετά από συντριβή μικρού αεροσκάφους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δυο πτώματα εντοπίστηκαν ανοικτά του Πουέρτο Λιμόν, στο ανατολικό τμήμα της Κόστα Ρίκα, όπου μικρό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν πέντε υπήκοοι Γερμανίας κατέπεσε στη θάλασσα της Καραϊβικής.

«Βρήκαμε συντρίμμια και τμήματα του αεροπλάνου που παρέσυραν ρεύματα (και) δύο πτώματα, αυτό ενός ανηλίκου και μέρος του πτώματος ενηλίκου», είπε ο κ. Τόρες σε τηλεοπτικό δίκτυο στην Κόστα Ρίκα, επιβεβαιώνοντας πως το αεροσκάφος, που αγνοείτο, εντοπίστηκε.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός του Μαρτίν Άριας ανέφερε πως συντρίμμια του αεροπλάνου, που είχε αναχωρήσει από το νότιο Μεξικό, θεάθηκαν «28 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο της Λιμόν».

Σύμφωνα με τη γερμανική ταμπλόιντ εφημερίδα Bild, στο μικρό αεροσκάφος επέβαιναν ο ιδρυτής της αλυσίδας γυμναστηρίων McFit, ο Ράινερ Σάλερ, 53 ετών, η σύντροφός του, 44 ετών, τα δυο παιδιά τους, καθώς και ακόμη ένας άνδρας, 44 ετών. Ο πιλότος, 66 ετών, ήταν ελβετός υπήκοος.

Η ταμπλόιντ επικαλέστηκε εκπρόσωπο της εταιρείας που εκμεταλλεύεται την αλυσίδα γυμναστηρίων McFit, της RSG Group GmbH. «Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε περισσότερα», είπε η εκπρόσωπος στην εφημερίδα.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, με το οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν έδωσε καμιά πληροφορία για τις ταυτότητες των θυμάτων.

Το αεροσκάφος που εκτελούσε ιδιωτική πτήση είχε απογειωθεί, σύμφωνα με κοσταρικανά ΜΜΕ, από την πολιτεία Τσιάπας, στο νότιο Μεξικό. Έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Κόστα Ρίκα περί τις 18:00 προχθές Παρασκευή (σ.σ. τοπική ώρα· στις 03:00 χθες Σάββατο ώρα Ελλάδας), καθώς κατευθυνόταν στη Λιμόν, τον προορισμό του, για την προσγείωση.

Άρχισαν αμέσως έρευνες για τον εντοπισμό του, ανεστάλησαν για μερικές ώρες καθώς έπεσε η νύχτα και επικρατούσαν «κακές καιρικές συνθήκες», κατόπιν ξανάρχισαν στις 05:00 (σ.σ. τοπική ώρα· στις 14:00 ώρα Ελλάδας), με τη συμμετοχή του λιμενικού σώματος και αεροσκαφών.

Κέντρο συντονισμού και διοίκησης, στο οποίο συμμετέχουν μέλη του Ερυθρού Σταυρού στην Κόστα Ρίκα και άνδρες της Πυροσβεστικής, εγκαταστάθηκε στο αεροδρόμιο της Λιμόν, διευκρίνισαν οι αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ και Εμανουέλ Μακρόν στη Νέα Υόρκη – Συζήτηση για την εθνική κυριαρχία ΗΠΑ – Γαλλίας
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει απειλήσει επανειλημμένα να προσαρτήσει τον Καναδά και προ ημερών δημοσιοποίησε μέσω Truth Social χάρτη στον οποίο όλη η περιοχή έχει τα χρώματα της σημαίας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Σεν-Πιερ-ε-Μικελόν
Οι Πρόεδροι Γαλλίας και ΗΠΑ, Emmanuel Macron και Donald Trump στο Παλάτι των Βερσαλλιών
Συντριβή για το CDU του καγκελάριου Μερτς, μένει εκτός Βουλής στο Μεκλεμβούργο – Άνοδος για το ακροδεξιό AfD
Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Γερμανία μετά την επικράτηση της AfD – Ο Μερτς «αγοράζει» χρόνο, τίθεται θέμα καγκελάριου - Για πρώτη φορά αποτυγχάνει να εξασφαλίσει την είσοδό του σε κρατιδιακό κοινοβούλιο
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μέρτς 23