Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Κουρτς: Δεν μπορούμε να δεχόμαστε πάντα τη συμπεριφορά του Ερντογάν

Κουρτς: Δεν μπορούμε να δεχόμαστε πάντα τη συμπεριφορά του Ερντογάν

Λάβρος κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για άλλη μια φορά ο Σεμπάστιαν Κουρτς. Ο καγκελάριος της Αυστρίας ζήτησε να ασκηθούν κυρώσεις στην Τουρκία που «παραβιάζει το διεθνές δίκαιο σε βάρος της Ελλάδας» και χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπεριφορά της Άγκυρας.

Με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να έχει ανοίξει… «πόλεμο» με τη Γαλλία (σ.σ. μέχρι και παράπονα στη Μέρκελ φέρεται να έκανε γιατί ο Μακρόν έστειλε το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle στην ανατολική Μεσόγειο) και να μην κάνει ούτε βήμα πριν από τις προκλήσεις, η Αυστρία επιμένει (όπως και η Γαλλία) ότι έχει φτάσει η ώρα των κυρώσεων για την Τουρκία.

Click4more Ερντογάν σε Μισέλ: Μαζέψτε τον Μακρόν για να βρούμε λύση με την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, αν η χώρα συνεχίσει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Σεμπάστιαν Κουρτς στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

«Είναι επικίνδυνο να δίνουμε την εντύπωση ότι έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Είναι σωστό να επιβάλουμε κυρώσεις στη Λευκορωσία, αλλά τι κάνουμε με την Τουρκία;», διερωτήθηκε ο Κουρτς και πρόσθεσε: «Υπάρχουν δημοσιογράφοι και μέλη της αντιπολίτευσης στη φυλακή εκεί (σ.σ. στην Τουρκία). Και τώρα επίσης παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο εις βάρος της Ελλάδας. Και τι κάνουμε; Κατά τη γνώμη μου δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δεχόμαστε πάντα την συμπεριφορά του (Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν».

«Θέλουμε να τεθούν ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές. Και αν ξεπεραστούν, θέλουμε να υπάρχουν επιπτώσεις, έως κυρώσεις. Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και, κατά τη γνώμη μου, η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι απαράδεκτη», κατέληξε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις