Κόσμος

Κούβα: Έπεσε το ρεύμα μετά το χτύπημα του κυκλώνα Ίαν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ρεύμα έπεσε σε ολόκληρη την Κούβα χτες (27.09.2022) εξαιτίας του κυκλώνα Ίαν που σάρωσε ολόκληρη την νήσο της Καραϊβικής και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο δυτικό τμήμα της χώρας, φέρνοντας σφοδρούς ανέμους, βροχοπτώσεις και πλημμύρες.

Ο Λάσαρο Γκέρα, τεχνικός διευθυντής της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού της Κούβας, εξήγησε ότι βλάβη στο εθνικό σύστημα διανομής, που εν μέρει οφείλεται στο ακραίο καιρικό φαινόμενο, οδήγησε στη διακοπή ρεύματος, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

TZ  RCOPWAJLM RTRMADP  STORM IAN CUBA

Ο Λάσαρο Γκέρα διαβεβαίωσε ότι εργαζόμενοι της επιχείρησης θα εργάζονται όλη τη νύχτα και σήμερα για να αποκατασταθεί η λειτουργία του δικτύου.

TZ  RCMPWTNH RTRMADP  STORM IAN

Ο κυκλώνας σάρωσε χθες δυτικές επαρχίες της Κούβας, χωρίς να αναφερθούν θάνατοι μεν, αλλά πολλοί κάτοικοι και οι αρχές τόνισαν πως έσπειρε την καταστροφή, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές και καλλιέργειες.

TZ  RCSPWXWG RTRMADP  STORM IAN CUBA

 

 

«Ο κυκλώνας Ίαν απομακρύνεται από την εθνική επικράτεια αλλά οι καταστροφικές συνέπειές του επιμένουν», ανέφερε νωρίτερα μέσω Twitter η κουβανική Πολιτική Προστασία, καλώντας τους πολίτες να επαγρυπνούν, παρά το πέρασμά του. Το «μάτι» του κυκλώνα βγήκε από την επικράτεια της Κούβας χθες στις 09:50 κοντά στο Πουέρτο Εσπεράνσα, σύμφωνα με το ινστιτούτο μετεωρολογίας της Κούβας.

TZ  RCSPWHQGC RTRMADP  STORM IAN CUBA

Το αμερικανικό κέντρο τυφώνων/κυκλώνων (NHC) προειδοποίησε με έκτακτο δελτίο του χθες στις 17:00 ότι ο κυκλώνας Κατηγορίας 3 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον, αναμενόταν να φθάσει απειλητικός στις δυτικές ακτές της Φλόριντας, όντας «εξαιρετικά επικίνδυνος».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γιατί ο Τραμπ δεν μπορεί να πουλήσει τους F-35 στην Τουρκία: Οι αντιδράσεις και τα εμπόδια για την άρση των κυρώσεων
Βουλευτές του Κογκρέσου ζητούν να μην επιτραπεί η πώληση των μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία - Αντίθετος και ο Νετανιάχου που μιλά για αλλαγή ισορροπίας δυνάμεων στην περιοχή
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ 14
Δικαστική ήττα για τον πρίγκιπα Χάρι: Απορρίφθηκε η αγωγή κατά της Daily Mail – «Η απόφαση αποτελεί “πλήρες και προφανές κουκούλωμα”»
Ο πρίγκιπας Χάρι υπέστη σημαντική ήττα στη δικαστική του διαμάχη με την εκδοτική εταιρεία της Daily Mail, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο του...
Πρίγκιπας Χάρι
Μακρόν: Η Γαλλία θα επιστρέψει στη Συρία περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ που είχε κατασχέσει από την οικογένεια Άσαντ
Το Παρίσι επανεξετάζει τη συνεργασία του με τη Συρία και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει υποστήριξη από τις γαλλικές ειδικές δυνάμεις στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους
Εμανουέλ Μακρόν
Σοκ στο Μαρόκο: Πέντε γυναίκες καταγγέλλουν τον καθολικό αρχιεπίσκοπο του Ραμπάτ για σεξουαλική κακοποίηση
Σε γραπτή μαρτυρία μιας γυναίκας αναφερόταν ότι ο καρδινάλιος έκανε «απρεπείς χειρονομίες», μεταξύ αυτών ήταν και μια «προσπάθεια να την πλησιάζει σωματικά», σαν απόπειρα να την αγκαλιάσει
Ο καρδινάλιος Cristobal Lopez Romero