Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κούβα: Και άλλος πυροσβέστης σκοτώθηκε στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Κούβα: Και άλλος πυροσβέστης σκοτώθηκε στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
Reuters

Στην Κούβα και δεύτερος άνδρας της πυροσβεστικής έχασε τη ζωή του στη μάχη με την τεράστια φωτιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ματάνσας. Η τύχη 14 πυροσβεστών εξακολουθεί να αγνοείται από τα ξημερώματα της 6ης Αυγούστου, οπότε και ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Πρόκειται για το δεύτερο επιβεβαιωμένο θύμα της μεγάλης φωτιάς στην Κούβα, μετά τον θάνατο ενός 60χρονου πυροσβέστη το περασμένο Σάββατο (06.08.2022). Οι αρχές της νησιωτικής χώρας ανακοίνωσαν την Πέμπτη (11.08.2022) τον θάνατο ενός 24χρονου πυροσβέστη στις φλεγόμενες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ματάνσας.

Την ίδια στιγμή οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έκαναν γνωστό ότι έπειτα από έξι ημέρες έθεσαν πλέον την κατάσταση «υπό έλεγχο».

Δείτε βίντεο από την τεράστια πυρκαγιά: 

Η τύχη 14 πυροσβεστών εξακολουθεί να αγνοείται από τα ξημερώματα της 6ης Αυγούστου, όταν σημειώθηκε μία ισχυρή έκρηξη σε δεξαμενή που είχε τυλιχθεί στις φλόγες αφού νωρίτερα χτυπήθηκε από κεραυνό. Εκφράζονται φόβοι ότι οι 14 πυροσβέστες είναι νεκροί, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

Από την πυρκαγιά στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ματάνσας, τις μεγαλύτερες στην Κούβα, 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Αβάνας, 130 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 22 από αυτούς εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Δείτε και άλλο βίντεο από την πύρινη κόλαση:

Καταστράφηκαν τέσσερις δεξαμενές, χωρητικότητας έως και 52 εκατομμυρίων λίτρων αργού πετρελαίου ή μαζούτ. Η Κούβα έλαβε βοήθεια από το Μεξικό και τη Βενεζουέλα, που έστειλαν εξοπλισμό και ειδικούς στην αντιμετώπιση πυρκαγιών σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Η απώλεια εκατομμυρίων λίτρων καυσίμων, στρατηγικής σημασίας για την τροφοδοσία των θερμοηλεκτρικών σταθμών της Κούβας, αναμένεται να επιδεινώσει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση του νησιού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις