Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Κούβα: Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο

Κούβα: Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε την Κυριακή (13/6) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.470 κρούσματα κορονοϊού. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού στη νήσο της Καραϊβικής.

Επίσης, το τελευταίο 24ωρο στην Κούβα υπέκυψαν άλλοι 12 ασθενείς με κορονοϊό, με τον απολογισμός των θυμάτων της υγειονομικής κρίσης ως εδώ να έχει φθάσει τους 1.087 νεκρούς επί συνόλου 157.708 μολύνσεων. Για μια ημέρα «με πολύ δυσμενή στοιχεία» έκανε λόγο ο Φρανσίσκο Ντουράν, επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας, αποδίδοντας την αύξηση-ρεκόρ των κρουσμάτων στο ότι δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Η μαζική ανοσοποίηση του πληθυσμού με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια τα οποία έχουν αναπτυχθεί εγχωρίως –τα Soberana 2 και Abdala–, που άρχισε τη 12η Μαΐου σε επτά δήμους της Αβάνας, επεκτείνεται σήμερα Δευτέρα σε όλη την πρωτεύουσα. Σκοπός είναι ολόκληρος ο πληθυσμός της (2,2 εκατ.) να έχει ανοσοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου. Η εκστρατεία βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη στις επαρχίες Πινάρ δελ Ρίο, Ματάνσας, Σαντιάγο ντε Κούμπα (ανατολικά) και στην περιοχή Ίσλα δε Χουβεντούδ.

Έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση 1,9 εκατ. πολίτες.

Επίσης σήμερα ξεκινούν κλινικές δοκιμές σε παιδιά και εφήβους του Soberana 2 και του Soberana Plus, σύμφωνα με την εφημερίδα Granma.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις