Κόσμος

“Κόβουν” τη βότκα στους Ρώσους μετά τις 10 το βράδυ!

Με ποτοααπαγόρευση απαντά ο δήμαρχος της Μόσχας στην κατανάλωση αλκοολ που σκοτώνει 500.000 Ρώσους  κάθε χρόνο!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
 
Από 10 το βράδυ μέχρι την ίδια ώρα το πρωί η απαγόρευση αλκοόλ.
 
“Ο δήμαρχος Γιούρι Λουζκόφ υπέγραψε διάταγμα που προβλέπει ότι από την 1η Σεπτεμβρίου 2010, η λιανική πώληση ποτών με περιεκτικότητα αιθυλικής αλκοόλης άνω του 15% θα απαγορεύεται από τις 22.00 έως τις 10.00”, διευκρίνισε αξιωματούχος του δήμου της Μόσχας, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
 
Αντίστοιχη απαγόρευση είχε τεθεί σε ισχύ την άνοιξη από τις 21.00 έως τις 11.00 στην περιφέρεια της Μόσχας, στην οποία δεν περιλαμβάνεται η πρωτεύουσα.
 
Αντιδρούν οι ειδικοί στην ποτοαπαγόρευση και εκφράζουν φόβους για άνθιση του λαθρεμπορίου βότκας αλλά και της νοθείας στα αλκοολούχα ποτά.
 
Από τις 6 Αυγούστου, οι ρώσοι οδηγοί δεν έχουν δικαίωμα να πίνουν στο τιμόνι, σε μία απαγόρευση που ψηφίσθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
 
“Ξέρουμε καλά πώς αρχίζουμε να πίνουμε: στη αρχή ένα ποτηράκι και μετά δύο, τρία, και στη συνέχεια έχουμε ξεφύγει”, είχε πει ο ρώσος πρόεδρος.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Τι αλλάζει στην προεδρία Τραμπ αν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή ή τη Γερουσία – Οι έρευνες που σχεδιάζουν
Εφόσον αποκτήσουν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο, οι Δημοκρατικοί θα έχουν στη διάθεσή τους ισχυρότερα κοινοβουλευτικά εργαλεία για να ελέγξουν τις κυβερνητικές αποφάσεις
Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ: Παλέψαμε 250 χρόνια να κάνουμε τη χώρα μεγάλη, δεν θα την καταστρέψουν οι Δημοκρατικοί υποψήφιοι
Χαρακτήρισε τους υποψηφίους των Δημοκρατικών εξαιρετικά επικίνδυνους, υποστηρίζοντας ότι τάσσονται υπέρ των τζιχαντιστών, των Αδελφών Μουσουλμάνων και άλλων ομάδων
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Νετανιάχου ζητάει κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας στο Ισραήλ χωρίς τα αραβικά κόμματα
«Επιδιώκουμε να συγκροτήσουμε ένα διευρυμένο κυβερνητικό σχήμα με τους εταίρους μας και με οποιοδήποτε κόμμα επιθυμεί να συμπορευτεί μαζί μας και δεν υποστηρίζει την τρομοκρατία»
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Γαλλία: Στο εδώλιο οι γονείς της 4χρονης που βρέθηκε νεκρή και ακρωτηριασμένη σε χαντάκι – Το φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε τη χώρα πριν από 39 χρόνια
Ένα τυχαίο εύρημα DNA, 31 χρόνια αργότερα, οδήγησε στην ταυτοποίησή της και στη σύλληψη των γονιών της, που κινδυνεύουν με ισόβια
A France Police officer controls cars at a check point ahead of the G7 summit in Evian-les-Bains, France, Monday, June 15, 2026.