Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Κράξιμο Τραμπ σε Μπους γιατί… τόλμησε να τον κριτικάρει

Τραμπ

Ο Τζορτζ Μπους, πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, αποφάσισε να στείλει ένα μήνυμα στους Αμερικανούς που ζουν δραματικές στιγμές λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Κι αυτό για τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν αρκετό (εντάξει και μια αναφορά του Μπους που τον… φωτογράφιζε) για να επιτεθεί στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Τζορτζ Μπους, με ένα βίντεο, κάλεσε, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον Ντόναλντ Τραμπ, σε συσπείρωση και καλοσύνη στη χώρα που είναι αντιμέτωπη με διπλή, υγειονομική και οικονομική, κρίση εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Click4more Ο Τραμπ «βρήκε» το εμβόλιο για τον κορονοϊό: Διαθέσιμο μέσα στο 2020

Στο βίντεο, που ανέβασε το Σάββατο το George W. Bush Presidential Center, ο πρώη πρόεδρος των ΗΠΑ παραλληλίζει την πανδημία με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, που διαπράχθηκαν τέσσερις μήνες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του.

«Είδα μια μεγάλη χώρα να συσπειρώνεται για να τιμήσει τους γενναίους της, να θρηνήσει μαζί με αυτούς που θρηνούσαν και να αναλάβει νέα αναπόφευκτα καθήκοντα», αφηγείται ο Μπους σε σοβαρό τόνο.

Με υπόβαθρο μελαγχολική μουσική και φόντο ασπρόμαυρες φωτογραφίες αρχείου, ο 73χρονος Τεξανός λέει πως είναι σίγουρος πως το «πνεύμα της θυσίας» των Αμερικανών δεν έχει χαθεί, ενώ απευθύνει έκκληση για συσπείρωση, ενσυναίσθηση και καλοσύνη μπροστά στην κρίση της πανδημίας.

«Ας θυμόμαστε όλοι ότι οι διαφορές μας είναι ελάχιστες μπροστά σε αυτή την απειλή», παροτρύνει. «Ας θυμόμαστε ότι η ενσυναίσθηση και η καλοσύνη είναι απαραίτητα και ισχυρά εργαλεία», συμπληρώνει. Και αυτή η ατάκα του θεωρήθηκε έμμεση κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ, που δεν τον λες και τον πιο συναισθηματικό άνθρωπο του κόσμου.

Ο Τραμπ άλλωστε έχει δεχθεί επανειλημμένα επικρίσεις για έλλειψη συμπόνιας λόγω του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει την πανδημία του κορονοϊού αφότου ξέσπασε. Θεώρησε (όπως και πολλοί άλλοι) πως η φράση αυτή αποτελούσε επίθεση με στόχο τον ίδιο.

Σχολίασε, την Κυριακή το πρωί, το tweet ενός συμβούλου του συντηρητικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News, στο οποίο στηλιτευόταν η σιωπή του Μπους στην πρόσφατη δίκη του Τραμπ. «Ήταν άφαντος όταν έπρεπε να ξεσηκωθεί εναντίον της μεγαλύτερης απάτης στην αμερικανική ιστορία», έγραψε ο Τραμπ, αναφερόμενος στον προκάτοχό του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις