Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Κρεμλίνο: Η Ρωσία είναι de facto διάδοχος της Σοβιετικής Ένωσης

Κρεμλίνο: Η Ρωσία είναι de facto διάδοχος της Σοβιετικής Ένωσης
photo Reuters

Η Ρωσία είναι de jure και de facto διάδοχος της Σοβιετικής Ένωσης σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Το Κρεμλίνο, μέσω του εκπροσώπου Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολίασε την άποψη που εξέφρασε ένας εκ των δικαστών του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και σύμφωνα με την οποία η Ρωσία δεν μπορεί να θεωρείται διάδοχος «των διώξεων και των τρομοκρατικών ενεργειών» της σοβιετικής εξουσίας.

«Αυτή είναι η άποψη του δικαστή του Συνταγματικού Δικαστηρίου, υπάρχει πρακτική της δημοσιοποίησης παρόμοιων απόψεων. Στην περίπτωση αυτή δεν την σχολιάζουμε , ξεκινάμε από το ότι η Ρωσία είναι de jure και de facto διάδοχος της Σοβιετικής Ένωσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Το Κρεμλίνο προέβη στη δήλωση αυτή με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Κομερσάντ», η οποία έγραψε ότι ο δικαστής του Συνταγματικού Δικαστηρίου Κονσταντίν Αρανόφσκι θεωρεί ότι η Σοβιετική Ένωση «ήταν ένα κράτος που δημιουργήθηκε παράνομα», ότι η Ρωσία δεν μπορεί να θεωρείται διάδοχος «των διώξεων και των τρομοκρατικών ενεργειών» της σοβιετικής εξουσίας και ότι είναι ένα κράτος «που δεν εμπλέκεται σε εγκλήματα ολοκληρωτισμού».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις