Πέμπτη, 30 Μαΐ
21oC Αθήνα

Κρεμλίνο κατά Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Παρέμβαση στα εσωτερικά μας η απόφαση για τον Ναβάλνι

Κρεμλίνο κατά Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Παρέμβαση στα εσωτερικά μας η απόφαση για τον Ναβάλνι

Σε ανοιχτό πόλεμο Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ρωσίας εξελίσσεται η υπόθεση του σφοδρού πολέμιου του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, που φυλακίστηκε μόλις πάτησε το πόδι του στη Μόσχα.

Το τελευταίο επεισόδιο γράφεται μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) η οποία αποτελεί «κόκκινο πανί» για τη Μόσχα, που πέρασε στην αντεπίθεση.

Η απόφαση του ΕΔΔΑ, με την οποία ζητά να αφεθεί ελεύθερος ο Ναβάλνι, συνιστά μια ανεπίτρεπτη απόπειρα παρέμβασης στις εσωτερικές δικαστικές υποθέσεις της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η απόφαση είναι παράνομη, συνιστά μια πολύ σοβαρή απόπειρα παρέμβασης στις εσωτερικές δικαστικές υποθέσεις της Ρωσίας, γεγονός που κατά την άποψή μας, είναι ανεπίτρεπτο», δήλωσε σήμερα ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

click4more Άμεση απελευθέρωση του Ναβάλνι ζητά το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Κωφεύει η Μόσχα

«Δεν επιδιώκουμε την αντιπαράθεση, αλλά από την άλλη, φυσικά, παρόμοιες αποφάσεις, η βιασύνη στην λήψη παρόμοιων αποφάσεων, η εμφανής σκοπιμότητα στην λήψη μιας παρόμοιας απόφασης μας προκαλεί παρά πολλά ερωτήματα», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που βρίσκεται στο Στρασβούργο, με χθεσινή του απόφαση, ζητούσε την άμεση απελευθέρωση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, η σύλληψη και φυλάκιση του οποίου είχε προκαλέσει διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε δεκάδες πόλεις της Ρωσίας.

Πηγή: TASS / Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις